Koliko česti bi trebali biti seksualni odnosi kod bračnih parova?

Seks se ne treba uskraćivati ​​ili zahtijevati. Mnoge zanima koliko česti bi trebali biti seksualni odnosi u braku.

Biblija nam ne govori koliko često bi bračni par trebao imati spolni odnos, ali nam govori da bi se par trebao uzdržavati od seksa samo kada je to zajednička odluka.

Prva Korinćanima 7,5 piše: “Ne uskraćujte se jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvetite molitvi pa se opet združite da vas Sotona ne bi napastovao zbog vaše neizdržljivosti.”

Dakle, zajednički dogovor je “pravilo” za to koliko bi često par trebao imati seks. “Pravilo” je da uzdržavanje od seksa mora biti postignuto putem dogovora, i trebalo bi biti samo na kratko vrijeme.

Seks se ne treba uskraćivati ​​ili zahtijevati. Ako jedan od supružnika ne želi imati seks, drugi bi trebao složiti da se uzdržava. Ako jedan od supružnika želi imati seks, drugi supružnik bi se trebao složiti. Sve je to stvar dogovora.

Moramo se sjetiti da naša tijela pripadaju našim supružnicima, kao što nam 1. Korinćanima 7,4 govori: “Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena.” Očito, “seksualni dogovor” u braku mora biti razuman.

Ako jedan supružnik želi seks svakog dana, a drugi jednom mjesečno, oni će u ljubavi i žrtvi naći dogovor, zajedničko rješenje. Istraživanja pokazuju da, kada se u obzir uzmu brakovi svih dobi, tipični bračni par ima odnos dva puta tjedno.

Izvor: Gotquestions.org