Što je Kristovo sudište koje Biblija spominje?

„Jer svima nam se pojaviti pred sudištem Kristovim da svaki dobije što je kroz tijelo zaradio, bilo dobro, bilo zlo“. (2. Korinćanima 5, 10) 

Biblija nam kaže da će postojati sud dok smo u raju. To neće biti sud o tome hoćemo li ili nećemo biti ondje. Taj sud odvijat će se na drugoj strani, u slavi. Naziva se ”Kristovo sudište”. 

To će biti nešto poput dodjele nagrada. No pitanje glasi: „Kako ćemo biti nagrađeni“? Neće naglasak toliko biti na količini, koliko na kvaliteti. Drugim riječima, bit će nagrađeni naši motivi. 

Bog je svakome od nas dao dužnosti. Bog neće mene držati odgovornim za dužnost koju je dodijelio vama. Isto tako, Bog neće držati odgovornima vas za dužnost koju je meni dodijelio. No Bog svakoga od nas drži odgovornima za one odgovornosti, prilike i resurse koje nam je dao. 

VIDI OVO: Tko su beskorisne sluge koje će Krist osuditi na posljednjem sudu?

Biblija nam govori: „Svačije će djelo izaći na vidjelo; jer će dan Gospodin pokazati, jer će se ognjem otkriti, i oganj će iskušati, kakvo je čije djelo“. (1. Korinćanima 3, 13) 

Stoga, ako ste izgrađivali na pravim temeljima i koristili ono što vam je Bog dao, onda ćete dobiti nagradu. Ako niste to učinili, onda nećete. Želimo čuti kako nam Bog govori: „Dobro si učinio, vjerni i dobri slugo“. 

Vjerujem da živimo u posljednjim vremenima. Isus Krist može se vratiti bilo kada. Vjerujem i u to da trebamo mudro i posvećeno koristiti svaku priliku. Potičem vas na to da razmislite o vašem životu. Razmislite o svome nasljedstvu. Razmislite o onome što je zaista važno. 

Nikome nije zajamčen niti jedan dan. Stoga, živite danas onako kako biste trebali živjeti. Neka vaš život bude važan. Ostavite svoje nasljedstvo. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org