Horor kršćana u Kini: Vlasti ih progone, muče i zatvaraju crkve

Postoje izvještaji o maltretiranju djece, starijih osoba, pa čak i trudnica.

Gotovo 50 članova, uključujući 11 djece, kineske mega-crkve koja je u prosincu zatvorena od strane komunističke vlade uhićeno je prošle nedjelje na dva različita mjesta.

Nakon zatvaranja crkve u Chengduu i uhićenja pastora, Wang Yi-ja, 9. prosinca zbog “poticanja subverzije državne vlasti”, vladini dužnosnici nastavljaju uznemiravati i progoniti članove zajednice koji se okupljaju na bogoslužjima u domovima.

Više domova koji su bili domaćini molitvenih okupljanja 24. veljače bili su okruženi policajcima. Iz dvije kućne grupe svaka je osoba završila u pritvoru.

Osnivač China Aid-a Bob Fu, ugledni aktivist za ljudska prava koji je u nekoliko navrata svjedočio pred Kongresom, objavio je na Twitteru je da je najmanje 11 od onih koji su uhićeni u Chengduu kažnjeno od 10 do 14 dana “administrativnim pritvorom”.

“Nastavlja se proizvoljno uhićenje”, naglasio je Fu.

Postoje izvještaji o maltretiranju djece, starijih osoba, pa čak i trudnica. Majka pastora Wanga navodno je vrijeđana i pretučena, a dvoje kršćana koji su uhićeni su brutalno pretučeni, piše Christian Post.