KRŠĆANSKA VJERA DONALDA TRUMPA: Što znamo o Trumpovom kršćanstvu?

Donald Trump tijekom kampanje dosta govori o o religiji i kršćanstvu, no njegovi govori imaju općeniti smisao, dok vrlo malo govori o svom osobnom odnosu s Isusom.

Milijarder kaže da je kršćanin, a dok njegov odnos s Gospodinom uglavnom ostaje privatan, evo nečega što znamo o Donaldu Trumpu i njegovoj osobnoj vjeri.

1. Donald Trump je prezbiterijanac

Trump tvrdi kako je prije odlazio u Prvu prezbiterijansku crkvu u Queensu, što je tamošnja zajednica potvrdila. Izjavio je kako je iznenađen da mnogi ne znaju da je protestant, a kaže da je aktivan kršćanin, te sudjeluje u raznim aktivnostima denominacije.

Također tvrdi da je do nedavno odlazio u Marble Collegiate crkvu na Manhattanu, iako je predstavnik te zajednice za CNN izjavio da nije njihov stalni član.

2. Ne traži oproštenje

Ugaoni kamen kršćanstva je važnost pokajanja, okretanja od grijeha Bogu od kojega trebamo primiti oproštenje. Trump kaže da ne traži od Boga oprost. Kada je upitan je li ikada tražio oprost od Boga, rekao je: ”Nisam siguran trebam li. Samo nastavim i pokušam činiti bolje. Mislim da ne.”

Za CNN je rekao: “Mislim da ako učinim nešto loše, samo pokušavam to učiniti dobrim. Ne tražim Boga u toj situaciji.”

3. Ide u crkvu

Trump je rekao kako često ide u ckrvu, iako je naglasio da uglavnom ide u posebnim prilikama, a nedjeljom ”kad stigne”. Dodaje: “[Idem u crkvu] koliko mogu. Uvijek za Božić. Uvijek za Uskrs. Uvijek kada su u pitanju važni blagdani. Ja sam nedjeljni vjernik. Idem kad stignem.”

VIDI OVO:  Što vjeruje Joe Biden?

NAJNOVIJE!