Kršćanski liječnik bi mogao izgubiti licencu jer vjeruje u Krista

Kršćanski liječnik u Engleskoj mogao bi izgubiti svoju licencu jer je vjeru u Krista uključio u svoje sastanke s pacijentima.

Dr. Richard Scott, liječnik opće prakse u Medicinskom centru Bethesda u Margateu, Kent, trenutno je pod istragom Općeg medicinskog vijeća i Nacionalne zdravstvene službe.

Ovo najnovije istraživanje pojavilo se nakon što se poznanik pacijenta požalio Nacionalnom sekularnom društvu u svibnju da je “vrlo osjetljiv” pacijent osjećao “nelagodu zbog molitve” koju je doktor Scott prakticirao, piše The Telegraph.

Scott je već bio izložen disciplinskom postupku. 2012. godine liječnik je primio upozorenje od GMC-a jer je navodno  “psihološki uznemirujućem” 24-godišnjem pacijentu poručio kako će “ako se ne obrati Isusu, vječno trpjeti”. Nadalje, također ga se optužuje da je rekao: “Đavao proganja ljude ako se ne okrenu Isusu.”

Doktor Scott, inače predani kršćanin, kaže da je samo ponudio pacijentu priliku da govori o ulozi koju bi vjera mogla imati u njegovom ozdravljenju, ako mu to dopusti.