NaslovnicaVijestiKršćansku djevojku (15) prisilili da prijeđe na islam te se uda za...

Kršćansku djevojku (15) prisilili da prijeđe na islam te se uda za 45-godišnjeg muslimana

Kršćansku djevojku (15) u Pakistanu su prisilili da prijeđe na islam te se uda za 45-godišnjega već oženjenoga muslimana. Nakon bijega od njega sada živi u strahu.

„Ako se ne obratiš, bacit ćemo ti brata s krova“, ovim su prijetnjama prisilili 15-godišnju kršćanku Nehu da prijeđe na islam nakon čega se udala za 45-godišnjega muslimana koji je već oženjen i ima troje djece, piše Nedjelja.ba.

Premda se svim svojim snagama odupirala ovomu, čak i nakon što je bila silovana i pretučena, ipak se slomila kada su joj zaprijetili životom njezina dvogodišnjega brata.

Kasnije je uspjela pobjeći uz pomoć jedne od kćeri svoga supruga. Vratila se svojoj obitelji i sada živi u strahu.

Tetka je na prijevaru odvela

Neha je kćerka Parvaiza i Jamile Masih. Rođena je 8. listopada 2003. te živi u gradu Itihadu, blizu Karachia. Njezina potresna životna priča započela je 28. travnja 2019. kada je njena tetka Sundas, majčina polusestra, pitala Nehine roditelje može li ju povesti sa sobom na nekoliko dana, da joj pomogne ono njezina bolesnoga sina u Jinnah bolnici. Obitelj se složila budući je vjerovala tetki, iako je ona udajom Muhammada Rehana prije nekoliko godina prešla na islam.

PROČITAJTE: Kršćani, jeste li spremni za progonstva posljednjeg vremena?

No, umjesto u bolnicu ona ju je, zajedno s njezinim mlađim bratom, odvela svojoj kući.

Tamo su ih čekali Mohammad Imran i Azra, brat i sestra Sundasina muža Rehana, koji su djevojku mučili i silili da se uda za Imrana. Nakon što je odbila, ovaj ju je odveo u susjednu sobu i silovao; ali ona je i dalje odbijala sve dok joj nisu zaprijetili da će njezina malog brata baciti s krova.

Sljedećega dana djevojka je odvedena pred muslimanskoga vjerskoga vođu gdje je primila islam, ime joj je promijenjeno u Fatima te je obavljeno vjenčanje. Potom ju je „muž“ odveo kući gdje je tjedan dana bila prisiljena zadovoljavati njegove seksualne želje. Naposljetku je uspjela pobjeći i vratiti se roditeljima.

Kad su saslušali njezinu priču bili su šokirani budući su vjerovali kako je njihova kćerka još uvijek u bolnici gdje pomaže bolesnom rođaku.

Policija ostala nijema

Obitelj je pokušala onda uložiti pritužbu, ali je policija odbila saslušati njihovu izjavu. U međuvremenu je Imranova obitelj podnijela protutužbu okrivljujući djevojčine roditelje da žele sakriti suprugu Fatimu / Nehu od njezina supruga, što je protivno islamskom zakonu.

Zahvaljujući potpori aktiviste i crkvenoga lidera Gazala Shafiqa, pastora Pakistanske [protestantske] Crkve, policija je 13. svibnja konačno primila njihovu pritužbu, kojom se žale da je „brak za djevojčice mlađe od 18 godina kažnjiv prema Kaznenom zakonu“.

„Neha je preplašena, šćućurena u kutu stalno ponavlja da joj nitko neće pomoći ako bude prisiljena vratiti se čovjeku za kojega se pod prisilom udala. Srce joj je slomljeno. Moramo joj biti blizu i zahtijevati pravdu“, istakno je pastor Shafiq.

Govoreći za AsiaNews vlč. Saleh Diego, ravnatelj Nacionalne komisije za pravdu i mir, naveo je: „Uvjereni smo da ćemo dobiti pravdu. Tražimo od premijera Imrana Khana da zaštiti manjine u svim ovim situacijama i donese mir zemlji.“