Laž u vezi braka kojom sotona hrani slobodne kršćane
Foto: Pexels

Mnogi samci, muškarci i žene, koji se nadaju da će se oženiti ili udati vjeruju da kada upoznaju i uđu u brak s osobom koju im je Bog odredio, njihovi će životi biti potpuni te će se praznine u njihovim srcima ispuniti. 

Moji dragi prijatelji samci, znam da se nadate da ćete neći ljubav svog života misleći da će vas to upotpuniti, da će vas učiniti sretnima i zadovoljnima. Iako nas brak čini sretnima i zadovoljnima, on ne može upotpuniti naše živote. Dopustite mi da objasnim. 

Povijesno netočno

Povijest nam govori da, kada se muškarac i žena ožene, oni nalaze sreću jedno u drugome, ali problemi tu ne staju. Čuli smo i čitali priče o uništenim obiteljima, rastavljenim parovima i otuđenim supružnicima. Što im se dogodilo? Nisu li rekli „da“ pred oltarom? Nisu li prošli kroz razdoblje udvaranja? Nisu li obećali „dok nas smrt ne rastavi“? 

VIDI OVO: Zašto je Bog stvorio brak?

Iz povijesti vidimo da žena nužno ne upotpunjuje supruga, a suprug ne upotpunjuje ženu. Postoji samo jedna osoba koja može upotpuniti mene i vas, a to nije vaš supružnik ili moj. To je Bog. 

Upotpunjenost

Istina je – kada pokušamo naći životnog partnera da nas upotpuni, završit ćemo nepotpuni. Svi su ljudi nesavršeni te ne postoji savršena osoba – svi smo mi nesavršeni te smo daleko od slave Božje (Rimljanima 3,23). 

Kada se pokušamo iskupiti za naše percipirane nedostatke i nesavršenosti tako što tražimo nekog savršenog da nas upotpuni, shvatimo da žudimo. Odjednom se držimo za osobu koju smo oženili, misleći da će on ili ona udovoljiti svakoj našoj potrebi, svakoj žudnji, svakoj nadi i svakom neostvarenom snu. 

Kada to učinimo, onda dođe do toga da uzimamo više nego što dajemo. Dođe do toga da ne volimo osobu s kojom smo stupili u brak; s njima smo zbog vlastitih pogodnosti. 

EVO ZBOG ČEGA VAS Savršeni bračni partner neće upotpuniti

To nije u redu. Mi stupamo u brak jer volimo. Stupamo u brak jer želimo dati sebe osobi s kojom smo. Stupamo u brak jer se želimo brinuti, paziti i cijeniti osobu za koju vjerujemo da je od Boga stvorena da bude naš partner, suputnik i prijatelj za cijeli život. 

Jednostavno rečeno, ne tražite supružnika za kojeg mislite da će vas upotpuniti. Tražite supružnika koji će hodati s vama dok tražite Boga – jedinoga koji upotpunjuje oboje. 

Bog upotpunjuje

Ohrabrujem vas da se pronađete u Gospodinu Bogu. Samo nas On upotpunjuje. On zadovoljava svaku našu žudnju i potrebu. On ispunjava najveće i najdublje želje našeg srca dok uživamo u Njemu. I dok živimo za Njega, mi spoznajemo da smo sretni i zadovoljni svojim životima – bili mi u braku ili ne. 

VIDI OVO: DOK NAS SMRT NE RASTAVI: Svaki bračni par bi OVO trebao pročitati!

Bog je naša konačna radost. On je Onaj koji daje život našem braku. Bog je Onaj koji nas čini istinski sretnima dulje nego traje ovaj život. Bog nas upotpunjuje. 

„Jahvi rekoh: »Ti si moj gospodar, nema mi blaženstva bez tebe!«“ (Psalam 16,2). 

Autor: Jay Freeman; Izvor: Christian Today