”Zaslužuješ boljeg muža!”: 8 laži koje vam Sotona šapće o vašem braku

Nismo sigurni koje verzije laži vama Sotona ponekad šapće o vašem braku, no ove su vjerojatno najčešće.

Ležala sam u krevetu sa svojim sinom starim samo 7 tjedana i gledala svog supruga kako spava. On me je jako podržavao, ali su mi moji hormoni lagali… sjećam se da sam se osjećala jako usamljenom. Post-porođajna depresija i čista iscrpljenost su ostavili posljedice na meni te sam počela vjerovati Sotoninim lažima.

Misli koje su mi glavom prolazile bile su mi malo zastrašujuće. Ne sjećam ih se točno… no sjećam se da sam mislila da moj mozak više nije moj. Nisam se osjećala blisko svome suprugu ili sam možda osjećala da više nismo zaljubljeni – da se tlo ruši pod mojim nogama.

Znala sam da sam emocionalno u vrlo osjetljivom stanju te da sam pod napadom. Sotona napada kršćane kada su najslabiji.

PROČITAJTE: 6 podlih laži u koje Sotona želi da povjerujete

Je li uopće iznenađujuće što sam imala sumnje o Bogu u tom teškom vremenu?

U mojoj slabosti Sotona me je napadao u svim mojim ulogama…. U ulozi kršćanke, majke i žene. Kroz šapat.

Kršćanski je brak jedna od institucija koja je najviše pod paljbom… i to s razlogom. Postoji nešto u braku što pokazuje na Boga.

Trenutak istine od kršćanske blogerice? Ne razumijem ovaj citat u potpunosti, ali znam da Bog koristi brak za dobro, a Sotona to mrzi što njegove laži i dokazuju.

Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo. Otajstvo je to veliko! Ja smjeram na Krista i na Crkvu“ (Efežanima 5,31-32).

„I ovo još vi činite: zalijevate suzama Jahvin žrtvenik tužeći i ridajući, jer on više neće da se žrtvi prikloni, iz ruke mu vaše ona nije ugodna. I vi pitate: »Zašto?« Zato što je Jahve bio svjedok između tebe i žene mladosti tvoje kojoj si nevjeran premda ti drugarica bijaše i žena tvoga saveza. Nije li On načinio jedno jedino biće dahom životnim obdareno? A što to jedino biće traži? Božanski naraštaj! Poštuj, dakle, život svoj i ne budi nevjeran ženi svoje mladosti. Jer ja mrzim otpuštanje žena – govori Jahve, Bog Izraelov – i onog koji nevjerom haljine svoje kalja – govori Jahve nad vojskama! Poštujte dakle život svoj, ne budite nevjerni!“ (Malahija 2,13-16).

Čula sam sve slijedeće laži od Sotone, s malim promjenama i naglašavanjem kada misli da je baš lukav.

8 laži koje vam Sotona šapće o vašem braku

1. Vaše želje važnije su od Božje Riječi

Nije li to Sotonina laž broj 1 od Edena? Rekao je Adamu i Evi: „Je li Bog zaista rekao? Ne želite li malo tog zabranjenog voće? Mora da ste Ga krivo razumjeli; on vam nikada ne bi uskratio nešto što zaista želite.“

Nisam sigurna koju verziju ove laži vama ponekad šapće Sotona, možda je:

– Bog želi da budeš sretna, slijedi svoje srce.

– Bog ne htio da se predaš svom suprugu, to je staromodna laž.

– Sada je odlično vrijeme da se predaš svojim grešnim željama (hrana, alkohol, pornografija i sl.) nakon stresnog dana koji si imala.

2. Zaslužuješ bolje od svog supruga

Ako ste u braku više od godinu dana, sigurno ste se makar jednom zapitali biste li s nekim drugim bili sretniji. Kao da je sreća jedino važno za dobar brak. Slijepa Sotonina obećanja da biste bili sretniji u drugačijem braku najbolje uspijevaju. Svi smo im povjerovali makar jednom, pogotovo u svijetu društvenih mreža gdje svačiji život izgleda predivno te svi imaju više lajkova od vas.

Borila sam se s Bogom zbog ove laži.

PROČITAJTE: 5 laži koje Đavao želi da vjerujete kad nevjera napadne vaš brak

Podijelit ću što sam naučila – postoje neke iznimke u slučaju zlostavljanja, ali ako imate problema u vašem braku, to je djelomično zbog vašeg grijeha, a ovi problemi/grijesi bi se pojavili i u braku u paralelnom svemiru, a ne samo u drugačijem braku.

Jedino kroz posvećenje kroz Duha Svetoga možete preći tu prepreku. Ne promjenom okolnosti.

3. Sama si. Tvoj suprug je protiv tebe – on ti je neprijatelj

Usamljenost je jedno od najučinkovitijih oružja u Sotoninom arsenalu.

Sotona zna da smo stvoreni za zajedništvo, on zna da kada funkcioniramo izvan našeg dizajna te da ćemo tada vjerojatno poslušati BILO ČIJI šapat, uključujući i njega.

Kako bi nas doveo na to mjesto, on udara u naš ponos. On u naša srca sije sjeme sumnje da je cijeli svijet protiv nas, da nemamo pravih prijatelja te da su čak i naši muževi protiv nas.

Kada dođemo do te mjere da zapravo povjerujemo toj laži, brak je često u opasnosti od raznih problema kao što su emocionalne, mentalne i seksualne afere.

4. Tvoji grijesi nisu loši kao grijesi tvog muža

Sotona se ponovno usmjerava na naš ponos i želi da mislite da vaši grijesi u braku nisu VELIKA STVAR! Da svaka žena radi iste stvari kao i vi. Ali grijesi vašeg supruga? Ajme, kakvo je on čudovište! (Da, bila sam tamo, vjerovala sam tome…! Prilično sam sigurna da sam kupila i majicu tog kluba…).

Sotona želi da vjerujete da se vašeg supruga ne može popraviti; da ni sam Bog ne može promijeniti vašeg supruga ili da to ne želi.

Ta laž je tako daleko od istine da MORATE shvatiti da dolazi iz najvećih dubina pakla. Bog iskupljuje te obožava Svoju djecu. On nas nikada ne bi napustio, a kada dođemo u zajedništvo s njime, On nam priredi zabavu (Luka 15,11-32).

5. Umorna si i zaslužuješ da se tvoj muž bolje odnosi prema tebi

Sotona nas voli napadati kada smo bolesti, umorni, emocionalno iscrpljeni i duhovno pregaženi… zašto? On je lav koji vreba čekajući da nekoga proždrije.

Sotona ne može ni blizu vašeg odnosa s Bogom, ali zato pokušava oštetiti vaše svjedočenje i pogoršati vaš život.

6. Uzmi ovaj citat iz Biblije i opravdaj njime svoje ponašanje prema svome suprugu

Mnogo vremena žene gledaju na citate kako bi muževi trebali voljeti svoje žene, a ignoriraju one o tome kako bi žene trebale poštivati svoje muževe (Efežanima 5,22-23).

PROČITAJTE: 8 laži koje vam Sotona šapuće u uho kad želite slaviti Boga

Ako vaš suprug koristi citat iz Biblije kao oružje, to nije iz ljubavi. Ni vi to ne biste trebali činiti vašem suprugu. Nemojte koristiti Božju riječ kao oružje s kojim ćete gnjaviti svog supruga.

7. Tvoja bol je velika – prevelika za staromodnu Bibliju

Sotona često laže da se Biblija ne odnosi na vas. Ako to ne radi, onda će samo pokušati izokrenuti Božju riječ. Sotona voli kada krivo citiramo Riječ i onda jedni drugima širimo laži o Božjoj Istini.

8. Tvoja su djeca važnija od tvog braka

Kada su na autopilotu, mnoge majke lako padnu na ovu laž. Ponekad možemo smatrati da nam je lakše povezati se s djecom jer su ona jako otvorena. Dame, vjerovale ili ne, Sotona će upotrijebiti vašu djecu kako bi razdvojio vas i vašeg supruga. Nemojte mu to dopustiti! Stona se želi nastaniti u životima vaše djece te zna da bez stabilne veze između oca i majke može lako ostvariti taj naum.

Ima nade

NIJEDNA od ovih laži od Sotone nema trajan učinak na vaš život. Uz Božju moć, možete odbaciti svaku laž kojom vas Sotona pokušava izmanipulirati.

Sotona se može činiti kao moćno biće, a on je princ ovoga svijeta, no Bog je Otac svega i Bog je mnogo moćniji. Sotona se boji Trojstva. Kada je Sotona iskušavao Isusa koji je u to vrijeme bio čovjek, na koncu Mu se pokorio.

PROČITAJTE: 15 laži koje vam Sotona govori o Bibliji

„Tada mu reče Isus: »Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!« Tada ga pusti đavao. I gle, anđeli pristupili i služili mu“ (Matej 4,10-11).

Imajte nade jer u vama leži Duh Božji, a Sotona i njegovi demoni mogu pokušati šaptati laži u vaše uho, no nikada ne mogu doći do kršćanina jer je kršćanin hram Duha Svetoga. Vi ste princeze Oca na Nebesima. U konačnici možemo čuti dva glasa, no Otac će uvijek pobijediti.

„Bog mira satrt će ubrzo Sotonu pod vašim nogama. Milost Gospodina Isusa s vama!“ (Rimljanima 16,20).

Autorica: Sarah Liberty; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!