3 lekcije koje sam naučio u dolini smrti

Ovo su tri vrijedne lekcije koje sam naučio u dolini smrti u stvarnom životnom iskustvu, kada sam bio skoro ubijen i trebao sam biti.

Život je dašak

Jakov je napisao: „Vi koji ne znate što će biti sutra! Jer što je vaš život? Ta dašak je što se nakratko pojavljuje, a zatim nestaje“ (Jakovljeva 4,14). Skoro sam nestao kad sam se vraćao kući s posla prije nekoliko godina. Automobil se zaustavio ravno ispred mene, očito nije vidio da dolazim. Skrenuo sam da ne udarim kombi pun ljudi i upao u jarak i nastavio voziti svoj automobil u onom što se zove „mrtvi hod“.

Moj auto se kotrljao oko pet ili šest puta, klizajući oko 50 metara po pločniku naopako. Završio sam zarobljen naglavačke u automobilu iz kojeg nisam mogao izaći. Bolničari su bili iznenađeni što sam preživio. Moj automobil je bio potpuno uništen.

U tom trenutku dok se moj auto kotrljao, pomislio sam: „Bože, eto me. Je li sada moje vrijeme?“ Danas znam što je psalmist mislio pod: „Nauči nas stoga dane naše brojiti, da steknemo mudro srce!“ (Psalm 90,12) i iskupljivati vrijeme koje nam je preostalo (Efežanima 5,16), jer nemamo pojma kad će naš život završiti. Iskoristite svaki dan. Recite svojoj obitelji „Volim te“ svaki dan!

PROČITAJTE: U dolini smrti, zla se ne bojim

Vjerujete li u anđele?

Vjerujem u anđele, ali također vjerujem u sigurnosne pojaseve; možda mi je oboje spasilo život. Na putu do bolnice u hitnoj pomoći, jedan od bolničara me upitao: „Vjerujete li u anđele?“. Rekao sam: „Da, trebao bih! Ja sam pastor!“ Ali rekao sam im da vjerujem i u sigurnosne pojaseve. Možda mi je oboje spasilo život. Sigurno sam naučio biti oprezniji jer moj život može završiti bilo koji trenutak.

Danas sam mnogo oprezniji, iako nisam prebrzo vozio na dan nesreće. U svakom slučaju uvijek vežem sigurnosni pojas, što mi je spasilo život. Ili su to bili anđeli? Ili oboje? Neću znati sa sigurnošću dok ne dođem u nebo.

Bog još nije gotov sa mnom

Nakon što sam skoro poginuo – i bolničari su bili iznenađeni što nisam – moja supruga je rekla: „Bog očito još nije gotov s tobom. Govoreći za sebe, drago mi je što Bog još nije gotov sa mnom, iako je daleko bolje biti s Gospodinom nego u mom tijelu.

Da budem iskren, nakon što sam nedavno napunio 60 godina, osjećao sam se poput Pavla: „Jer pritiješnjen sam od dvoga: imam želju otići i s Kristom biti, što je mnogo, mnogo bolje“ (Filipljanima 1,23), jer biti iseljen iz tijela znači biti naseljen kod Gospodina (2. Korinćanima 5,8).

PROČITAJTE: Što Biblija kaže da se događa odmah nakon smrti?

Ali to nije do mene. Bog zna duljinu mojih dana (Job 14,5; Psalam 90,12), ali očito dokle god vi i ja dišemo, Bog još uvijek ima nešto za nas.

Zaključak

Mnogo sam naučio od smrtne sjene. Natjeralo me da cijenim svoju obitelj i češće im kažem da ih volim, iako im govorim svaki dan. Također sam shvatio da je život krhak i svatko od nas može nestati u sekundi, ali još uvijek moramo vjerovati u pojaseve i anđele. Konačno, otkad sam preživio – a izgledalo je kao da nisam trebao – Bog zasigurno ima još nešto za mene da učinim na putu; inače bih već bio iseljen iz tijela i sada s Gospodinom.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!