Operacija mozga na bebi u maternici

Liječnici u Sjedinjenim Državama izveli su nevjerojatan zahvat: operaciju mozga na djetetu koje je još u maternici.

Medicinska znanost je zapanjujuće polje puno izvanrednih i talentiranih pojedinaca. Napredak medicine i tehnologije omogućio je tim medicinskim stručnjacima da pomaknu granice mogućeg.

Taj je napredak omogućio jednoj djevojčici da primi zahvat koji joj je promijenio život prije nego što je uopće došla na svijet.

Budući roditelji su saznali da nešto nije u redu

Tijekom rutinskog pregleda, budući roditelji Derek i Kenyatta Coleman saznali su da nešto nije u redu. Colemanovi su tijekom 30-tjednog ultrazvuka otkrili da beba Denver ima problem s mozgom, prema CBS Newsu.

Dijete je imalo takozvanu malformaciju Galenove vene. Opisuje se kao rijetka situacija koja uključuje abnormalnost krvnih žila u mozgu djeteta koje se tek treba roditi.

Operacija mozga u maternici
Beba se je živa i izgleda da se dobro osjeća

Malformacija Galenove vene postaje problem jer djetetove arterije šalju krv pod visokim pritiskom u vene blizu baze mozga.

Djeca kod koje se razvije ovo rijetko stanje mogu i često pate od zatajenja srca ili čak dožive moždani udar ubrzo nakon rođenja.

Kenyatta i Derek saznali su da je srce njihova djeteta već pogođeno situacijom. Colemanovi su odlučili da se njihovo dijete podvrgne prvoj operaciji mozga na djetetu koje je još u maternici.

4 tjedna nakon ultrazvučnog pregleda liječnici su operirali dijete koje je još u maternici

Četiri tjedna kasnije, njihovo nerođeno dijete, Denver, operirano je u bolnici na području Bostona. Djetetovo moguće smrtonosno stanje sigurno su ispravili liječnici koji su koristili “navođenje ultrazvukom, iglu sličnu onima koja se koristi za amniocentezu i sićušne spirale koje su postavljene izravno u abnormalne krvne žile kako bi se zaustavio protok krvi”, navodi CBS News.

Apsolutno nevjerojatno! Od zahvata i rođenja djeteta prošli su tjedni. Čini se da je sve u redu s bebom Denverom.

Kenyatta hvali Gospodina što je učinio čudo, koristeći te medicinske stručnjake da zbrinu i spase svoje dijete.

“Jako smo se molili za ovo”, rekla je. “Znate, u našim mislima nije bilo sumnje, Bog bi učinio čudo i učinio je.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare