NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeLiječnik je ispustio bebu na pod, a zatim mami uputio užasan komentar

Liječnik je ispustio bebu na pod, a zatim mami uputio užasan komentar

Mama se šokirala kada je liječnik ispustio njezinu bebu na pod, a onda joj uputio komentar: ‘U redu je, mlada si, imat ćeš ih još, ti si dobro.”

Trudnoća Kristal Ameuqite činila se sasvim normalna dok se u 21. tjednu nije našla u užasnim bolovima na bolničkom krevetu.

Hitno je prevezena u bolnicu jer nije mogla podnijeti bol u trbuhu te je pozvan liječnik.

Kristal je napisala: „Rekao mi je da već puštam vodu tj. da sam već u trudovima – bol su bili trudovi. Voda koju je moja beba Ian trebala da preživi je curila van. Rekao je da mi se grlić maternice otvorio i da je posteljica došla u kontakt s vaginalnim kanalom što je dovelo do infekcije. Bila sam na rubu borbe s infekcijom te sam imala dva izbora. Prvi, prekinuti trudnoću i drugi, pustiti da tijelo učini što mora. ŠTO??? Srce mi je bilo slomljeno, boljelo me je, svijet mi se srušio. Kako sam došla od uzbuđenja zbog trudnoće do toga da neću kući iz bolnice sa svojom bebom?”

Kristal je odabrala drugu opciju. Nastavila je: „I dalje sam imala trudove koji su bili sve učestaliji tako da je sestra pitala želim li epiduralnu. Nakon epiduralne došao je kateter.

„Pola sata nakon što je došao kateter bila sam u užasnim bolovima. Rekla sam sestri da ga makne jer me boli. Ona se začudila jer nisam trebala moći ništa osjetiti zbog epiduralne. Dok su me ona i liječnik pregledavali, pukao mi je vodenjak. Znala sam da se događa ono najgore, gubila sam svoju bebu”.

Sestre su brzo premjestile Kristal u drugi krevet gdje je počela rađati: „Nakon što sam stisnula dva puta pitali su me želim li ga uzeti, ali sam prvo htjela izbaciti posteljicu.”

No tada je svjedočila nečemu što će ju zauvijek proganjati. Liječnik je njezinu malenu bebu ispustio na pod.

„Bila sam u šoku, liječnik je mog Iana ispustio na pod te mi je samo govorio: ‘U redu je, mlada si, imat ćeš ih još, ti si dobro’. Kako mi je mogao reći da sam dobro kada sam izgubila sina? Nisam mogla vjerovati što se dogodilo.

Moja je mama rekla da je mislila da će izbaciti Iana sa drugim smećem zbog načina kako se liječnik odnosio prema njemu. Budući da je bio tako malen, on je iskliznuo iz ruku i pao”.

Iako Krystal nije imala priliku otići kući sa svojom bebom, ipak ga je mogla držati u rukama:

„Kada sam ga uzela u ruke, zaljubila sam se, bio je savršen. Izgledao je isto kao njegov tata. Imao je predivan maleni nos i usne. Njegovo tijelo bilo je dugo i tanko. Rođen je u 11:40. Nakon što je rođen moja obitelj je ušla u sobu. Bila sam u šoku, plakala sam. Samo sam ga željela držati”,

Dodala je: „Nikada ga nećemo zaboraviti. On je zauvijek u našim mislima i molitvama. On je u mom srcu i to me jako tješi”.

Iane, počivaj u miru.