NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMačak je bio toliko bolestan i zapušten da nije mogao otvoriti oči,...

Mačak je bio toliko bolestan i zapušten da nije mogao otvoriti oči, a pogledajte ga sada

Mačak lutalica je bio toliko bolestan i zapušten da zbog šuge nije mogao otvoriti oči. Nakon nekog vremena se transformirao u pravog ljepotana!

Kada je jedan stanovnik jugoistočne Floride prije nekoliko mjeseci primijetio mačka lutalicu koji je jeo iz zdjelice hrane njegovog kućnog ljubimca, dirnula ga je njena nevolja.

Mačak je proždirao hranu kao da sutra ne postoji, bio je željan bilo kakve hrane. No, to nije bilo sve – također je bolovao od teškog slučaja šuge, zbog koje su mu oči bile zatvorene kao da su kraste na njima. Koliko dugo je ovaj jadan mačak lutao ulicama, praktički slijep?

Dobronamjerni stanovnik je privukao mačka u nosiljku s hranom i zatražio pomoć putem društvenih mreža.

Mačak Cotton 1
Foto: Facebook

Tada je Carmen Morales Weinberg vidjela njegovu objavu i kontaktirala ga. Kao osnivačica lokalne organizacije za spašavanje životinja, Projekta prijatelji životinja, znala je kako se brinuti o ovom jadnom mačku.

Mačak lutalica je brzo razvio povjerenje u svoje spasioce

Carmen je odvela mačka do obližnjeg veterinara gdje su ga liječili od raznih bolesti, uključujući šugu, dehidraciju i pothranjenost.

Iznenađujuće, mačak – koji je kasnije dobila ime Cotton – prilično brzo je razvio povjerenje prema svojim spasiocima. Možda je osjetio da žele samo pomoći. Carmen ga je odvela kući i pružila mu sigurno mjesto za oporavak.

Mačak Cotton 2
Foto: Facebook

“Cotton je bio stidljiv i povučen danima, činilo se da se jako neugodno osjeća”, rekla je Carmen, ali postupno se počeo vraćati u život, dobivajući na težini i ponovno dobivajući predivno krzno.

No, imao je veliko iznenađenje za Carmen, nakon što su mu oči napokon zacijelile i otvorile se:

Ovaj ljepotan ima heterokromiju iridum, stanje koje rezultira različitim bojama šarenice. Ovo stanje može utjecati na ljude i pse, ali kod mačaka je najčešće kod bijelih mačaka.

Mačak Cotton 3
Foto: Facebook

Kakva transformacija! Prijelaz od jadne lutalice do prekrasne i voljene mačke je divno vidjeti.

Naš život bez Krista je poput života ovog mačka lutalice – ne vidimo, bolesni smo od grijeha, gladni Života, osjećamo se izgubljeno, no Krist je taj koji daje novu nadu i smisao našem životu.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare