NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMagarac promijenio život djevojčici koja nije mogla govoriti niti normalno hodati

Magarac promijenio život djevojčici koja nije mogla govoriti niti normalno hodati

Terapeutski magarac Shocks je promijenio život djevojčici Amber koja nije bila u mogućnosti govoriti niti normalno hodati. Oboje su imali težak početak života.

Naime, Shocks je pronađen s konopcem oko vrata, kožom prekrivenom ranama od vezivanja.

Hvala Bogu, pronašli su ga neki dobri ljudi i odveli u prihvatilište za magarce u Birminghamu gdje su se on i Amber prvi put sreli 2013. godine.

Djevojčica nije mogla govoriti

U to vrijeme djevojčica nije mogla izgovoriti nijedan glas. Kada su Amber i njena sestra prijevremeno rođene, podvrgnuta je operaciji koja joj je spasila život, ali je blokirala protok zraka kroz njene glasne žice i tada je ostala nijema.

Da stvar bude još teža, Amber je imala cerebralnu paralizu, zbog čega joj je i kretanje bilo – borba.

VIDI OVO: Je li Bileamov magarac stvarno govorio?

Sve se promijenilo kada je upoznala magarca

“Bilo je nevjerojatno gledati kako su se povezali, bili su tako nježni jedno prema drugom. Zaista su djelovali očaravajuće”, ispričala je Amberina mama.

Djevojčicini mišići su postali jači, a njezina zdravstvena situacija se popravila. Uskoro je imala još jednu operaciju koja je trebala vratiti sposobnost govora. Prve riječi koje je Amber izgovorila u životu bile su: “Volim te, Shocky.”

“To je bio poseban trenutak ponosa i naravno, ogromno olakšanje jer smo shvatili da može govoriti. Rekla bih da su izliječili jedno drugo”, kazala je mama.