Majci su rekli da je beba zdrava, no ona je osjetila da nešto nije u redu

Mali Louis Jones iz Velike Britanije je rođen 10. veljače 2022. nakon 32 tjedna trudnoće i bio je proglašen “zdravom bebom”. Nakon tri tjedna u rodilištu i na raznim pregledima poslali su ga kući, ali majka Jade Jones kaže da je jednostavno znala da nešto nije u redu.

Ona je ubrzo primijetila da mu je koža bila osuta, poput ožiljaka od akni, kao i da mu se koža “uvlačila” ispod rebara dok je disao. Onda je krenuo povraćati.

Odvela ga je u bolnicu u Wigan kada mu je bilo samo osam tjedana, gdje su joj liječnici rekli da ima virusnu infekciju i ponovo zaključili da je “sve u redu”.

Međutim, to nije bilo tako i mališan je nakon četiri dana dobio napad i priključen je na respirator. Njegovoj zabrinutoj obitelji je ubrzo rečeno da ima enterovirus, poodmaklu fazu streptokoka B, meningitis i sepsu.

Infekcije su oštetile dječakovo srce

Louisu su razne infekcije oštetile srce i Jade je rekla kako nema nade da će biti bolje bez transplantacije. Mališan je prvi rođendan proveo u bolnici gdje čeka spasonosnu operaciju, nakon što je nakon nekoliko srčanih zastoja stavljen na listu za hitnu transplantaciju.

– Ne govori se dovoljno o ​​tome, ne znamo koliko dugo moramo čekati. Na hitnoj listi za transplantaciju mogli bismo čekati i do 12 mjeseci, možda i duže. Neka djeca ne prežive toliko. Njemu je ova transplantacija potrebna da bi živio, kako bi napredovao, da bi odrastao kod kuće i imao bolje šanse za život – kazala je majka za Liverpool Echo.

Jade ima još dvoje djece koja su kod kuće u Wiganu, a viđa ih samo preko video poziva ili tijekom raspusta jer stalno mora da biti uz Louisa. Dječak je za to vrijeme priključen na infuziju i hrane ga na cjevčicu, ali Jade kaže da “vrti oko prsta” medicinske sestre.