NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka Chucka Norrisa je napunila 102 godine i otkrila tajnu svoje dugovječnosti

Majka Chucka Norrisa je napunila 102 godine i otkrila tajnu svoje dugovječnosti

Majka Chucka Norrisa, Wilma Norris Knight, napunila je 102 godine 4. svibnja 2023. Njezin ponosni sin kaže da je još uvijek toliko puna života da bi mogla živjeti još 100 godina!

U čast Wilmi, Chuck Norris joj je poželio sretan rođendan i odvojio malo vremena da razmisli o lijepom pogledu svoje majke na starenje. Također se dotaknuo divnog utjecaja koji je Wilmina majka (baka Scarberry) imala i na Wilmu i na Chucka.

Majka Chucka Norrisa je napunila 102 godine

Wilma Norris Knight rođena je 4. svibnja 1921. u ruralnom gradiću Wilson, Oklahoma — na istom mjestu gdje je odrastao Carlos (Chuck Norrisovo rođeno ime).

Majci Chucka Norrisa nije bilo lako. Wilma je rođena u siromaštvu i čak je neko vrijeme postala štićenica države sa samo 8 godina. Provela je dvije godine boreći se s rijetkom bolešću u dječjoj bolnici, a potom je proživjela Veliku depresiju.

Sama je odgojila Chucka i njegovu braću. Nadživjela je svoju 11-članu biološku obitelj, kao i dva muža, posinka, dvoje unučadi i sina Wielanda.

Ipak, unatoč svim tim izazovima i tragedijama, majka Chucka Norrisa ostala je čvrsta u svojoj vjeri. Kaže da je joj je majka bila nadahnuće za dobro prevladavanje životnih oluja.

Naslijeđe ustrajnosti

Ni Wilminoj majci nije bilo lako. Kao mlada djevojka, preživjela je prelazeći prerije sa svojom obitelji. A kad je bila starija, Wilma kaže da je njezina majka živjela svoj život s nevjerojatnim guštom.

Kada je došlo vrijeme da baka Scarberry napusti ovaj svijet, došlo je s radošću što je konačno mogla biti sa svojim Gospodinom i Spasiteljem.

Međutim, dok je umirala, Wilma se prisjeća da su “ruke bile potpuno raširene prema nebu, kao da ju je sam Gospodin vukao u njezin nebeski dom.”

VIDI OVO: Citati o majci: Najljepše izreke o majkama koje trebaju znati koliko ih volite

Kako su oba roditelja otišla, umjesto da tuguje, Wilma Norris Knight radovala se što su se napokon ponovno okupili u Gospodinovoj kući.

“Nakon života punog teškoća i lišavanja, bila sam presretna kad sam pomislila kako su zajedno uživajući u blaženom životu koji Biblija opisuje kao ‘dom’ i ‘nema više boli, tuge, tuge ili suza’,” objasnila je Wilma.

Majka Chucka Norrisa ostaje mlada u srcu

Od svoje majke, Wilma Norris Knight naučila je koliko je važno vrijeme na Zemlji računati, koliko god dugo ili kratko ono bilo. Ukazala je na citat Abrahama Lincolna za koji je smatrala da utjelovljuje duh svoje majke:

“Na kraju, ne broje se godine u vašem životu. To je život u tvojim godinama.”

Baka Scarberry pokazala je kako izdržati teškoće oslanjajući se samo na Boga. A to je nešto što je Wilma Norris Knight ponijela sa sobom u svoj život.

Wilma održava svoje tijelo dugovječnim zdravom prehranom i održavanjem forme. Ali također je istaknula važnost održavanja uma u formi.

“Ostajemo… mladi u umu, ne pristajemo na status quo i uvijek guramo naprijed i gore”, napisala je .

Majka Chucka Norrisa vjeruje (i moramo se složiti) da su godine samo broj. Važno je ostati mlad u srcu.

Kakav divan savjet od nevjerojatne dame!

Sijede su kose prekrasna kruna,
nalaze se na putu pravednosti.” (Izreke 16,31)