NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMajka je na fotografiji uočila bijeli prsten u bebinom oku, odmah joj...

Majka je na fotografiji uočila bijeli prsten u bebinom oku, odmah joj je dijagnosticiran rak

Majka je na fotografiji primijetila bijeli prsten u bebinom oku nakon što je mobitelom uslikala svoju kćer.

Danielle Prior došla je do šokantnog otkrića: njezina mala Evie, tada stara samo 11 mjeseci, boluje od retinoblastoma, rijetkog raka mrežnice oka.

Sve je počelo u siječnju kada je Danielle primijetila “blistavi bijeli prsten” u Evienom desnom oku dok je fotografirala. U početku je žena, koja živi u Surreyu u Engleskoj, vjerovala da je sjaj rezultat bljeska. Međutim, svijetleći krug nastavio se pojavljivati ​​na drugim fotografijama.

Nakon što ju je zaintrigirala bijela svjetlost u oku njezine kćeri, Danielle je odlučila potražiti odgovore na Googleu i prestravljena je otkrila da bi bijela svjetlost mogla biti znak upozorenja za rak. Zatim je zakazala hitan termin za isti dan.

“Pokazala sam fotografije liječnicima i oni su napravili test crvenog refleksa, gdje sijaju svjetlo u oko, a normalno oko reflektira crveno. Evieino oko reflektiralo je bijelo i sada znam da je bijeli sjaj tumor koji se reflektira na tebe”, rekla je žena za The Sun.

Evie oboljela od raka
Foto: Instagram/@evie_cancerjourney

Prisutnost masivnog tumora u oku djevojčice

Majka je također ispričala da su liječnici isprva sumnjali na kataraktu, ali je nekoliko dana kasnije ultrazvuk otkrio prisutnost masivnog tumora i naslaga kalcija u Evienoj mrežnici. Na sljedećoj konzultaciji potvrđena je dijagnoza unilateralnog retinoblastoma stupnja D.

Život nakon dijagnoze bio je izazov za Evie i njezinu obitelj. Djevojčica je prošla tri intraarterijske kemoterapije između veljače i ožujka. U ovom tretmanu, kemoterapija se daje izravno u oftalmološku arteriju, arteriju u glavi.

U travnju, nakon treće seanse, rezultati su pokazali da je tumor stabilan, da se smanjio te da ne pokazuje aktivnost.

Međutim, 4. svibnja Danielle je primila strašnu vijest da je Evien tumor aktivan i da je narastao. Osim toga, liječnici su otkrili nove tumore u drugoj regiji oka.

“Vijest me jako pogodila. To je porazno. Naša prva opcija je isprobati još tri ciklusa intraarterijske kemoterapije, ali s većom dozom oba kemoterapijska lijeka u oku. Ako nema pomaka, nema nam druge nego izvaditi desno oko”, rekla je majka.

Djevojčica oboljela od raka
Foto: Instagram/@evie_cancerjourney

Kako je djevojčica danas?

Otkako joj je postavljena dijagnoza, Danielle je morala napustiti posao kako bi se brinula o kćeri. Sada se nada da će sljedeći tretmani potpuno eliminirati tumor.

“Naši životi više nisu isti. Stalno smo u bolnicama, a Evie se uspavljuje barem dva puta mjesečno. Imam financijskih poteškoća, ali pokušavam napraviti život najbolje što mogu i pobrinuti se da ništa ne propustim. Dobila sam savjetnicu jer se uvijek brinem ako nešto nije u redu i hoće li preživjeti. Uzelo mi je danak, ali moja majka je sa mnom većinu dana i moji prijatelji me podržavaju”, rekao je.

Daniellin najveći strah je da će Evie izgubiti oko, ali se i dalje nada da će liječenje biti učinkovito. “Ako Evien rak pobjegne iz vidnog živca, nećemo imati drugog izbora nego ga ukloniti. Trenutno se nalazi u oku. Priče drugih obitelji učinile su da se osjećam manje usamljeno. Osim toga, dale su mi nadu. Tko zna gdje ćemo biti za 20 godina? Transplantacija oka može biti dostupna ako pacijent ima vidni živac”, komentirala je.

“Kako fotografija može dovesti do tako bolne dijagnoze? Želim pomoći i drugim roditeljima da znaju da nisu sami — i na fotografijama traže ono što izgleda kao nevina stvar, a to nije”, zaključila je majka.

Podižemo naše molitve Bogu za ozdravljenje ove djevojčice i snagu Duha Svetoga koju majka treba!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare