Majka je odlučila roditi i voljeti svoju bebu
Foto: Emily Schmeidler

Poput mnogih mladih bračnih parova, Roy i Emily Schmeidler iz Kansasa bili su uzbuđeni kada su saznali za Emilynu trudnoću, njihovo prvo dijete. Međutim, na 20-tjednom ultrazvuku njihovo se uzbuđenje pretvorilo u strah i neizvjesnost. Hrabro su odabrali život za svoje dijete unatoč preporukama liječnika za pobačaj.

“Moj suprug i ja bili smo blagoslovljeni što ćemo imati bebu, a na našem 20-tjednom ultrazvuku dobili smo prilično porazne vijesti”, rekla je Emily za Pregnancy Help News.

Beba je imala cistu na mozgu i činilo se da je jedna ruka kraća od druge s mogućnošću da joj nedostaju kosti. Osim toga, liječnički tim je rekao da ne mogu reći ima li beba sve prste. Cista može biti pokazatelj različitih poteškoća, uključujući i intelektualne teškoće.

Liječnik je bio zabrinut zbog mogućnosti da beba umre u maternici ili unutar prve godine njezina života. Zamolio je Emily i njezinog muža da razmotre pobačaj. Odbili su i liječnik ih je uputio u veliku dječju bolnicu u tom području na daljnje pretrage.

“Moj suprug i ja smo izašli iz ordinacije i samo zajedno plakali u autu,” rekla je Emily. “Nikada ne mislite da će vam se to dogoditi, a onda se jednostavno dogodi, iznenada s vašim prvim djetetom. Sve što smo znali što nam je činiti u tom trenutku bilo je moliti se. Započeo je zaista težak put i putovanje za nas.”

Foto: Emily Schmeidler

Uputnica i više testiranja

Nakon prebacivanja skrbi na drugi medicinski tim, Emily je prošla dodatni ultrazvuk i ehokardiogram srca.

“Često ako nešto nije u redu s obje ruke, postoji 99 posto šanse da će beba imati prilično ozbiljne srčane probleme”, objasnila je.

Međutim, nisu otkriveni nikakvi srčani problemi.

“To je bilo šokantno”, izjavila je Emily. “Dakle, molimo se svaki dan. Znamo da se moramo osloniti na Boga – stvarno nismo znali što drugo možemo učiniti.”

Drugi su došli uz par, uključujući članove obitelji, crkvene prijatelje, radne kolege i jednu od Emilynih najboljih prijateljica, časnu sestru iz Sisters of Life.

“Ona i njezine susestre molile su za nas … i [ona] je također molila sa mnom i razgovarala sa mnom preko telefona nekoliko puta. To je bio takav dar!” rekla je Emily.

Emily je svaki tjedan odlazila u bolnicu na ultrazvuk. Ubrzo su se počela primjećivati ​​poboljšanja, uključujući i nestanak ciste na mozgu.

“Povezujem to samo s Bogom – čudesno je nestalo”, rekla je Emily. “Može nestati kod nekih beba, ali činjenica da se sve ostalo događalo i jednostavno je nestalo – to je bilo prilično ludo.”

Ponovno je predstavljen pobačaj zbog neizvjesnosti tjelesnih i mentalnih poteškoća djeteta i njezinih šansi za preživljavanje, čak i izvan maternice. Emily i Roy su opet odbili.

Na kraju je na ultrazvuku otkriven rast.

Foto: Emily Schmeidler

Još jedan medicinski transfer i još čuda

Emily se umorila od slušanja liječnika koji neprestano govore o rizicima, ‘što-ako’ i prekidu trudnoće. Stoga je zamolila prijatelje i obitelj za preporuke drugih bolnica i liječnika.

Prebačena je u regionalnu bolnicu kada je imala 31 tjedan. Njezin izvorni datum poroda bio je 11. veljače 2023., što je još jedan znak koji su ona i njezin suprug prihvatili.

Emilyin porođaj je induciran, a nakon 36 sati porođaja trebao je carski rez jer je pupčana vrpca bila omotana oko bebinog vrata. Emily je svoju kćer nazvala “savršenom”. Ona i suprug su svojoj bebi dali ime Juliette Lourdes Schmeidler.

“Jedina stvar koja se razlikuje je to što njezina desna ruka ima samo jednu kost u podlaktici umjesto dvije, te je malo kraća i ima samo dva prsta na toj ruci – to nekako izgleda kao znak mira”, rekla je Emily. “Njena lijeva ruka je normalne dužine, a ima palac, kažiprst i srednji prst.”

“Dakle, ona ima neke razlike… ali je tako odlučna!” rekla je Emily. “Kad se tek rodila, njezina kraća ruka je samo visjela, a kako je nastavila rasti, hvalimo Gospodina za besplatnu radnu terapiju od države… Ona može sve s tom rukom! Ona zapravo ne može shvatiti stvari pa je to jedna mana toga, ali ona jednostavno napreduje kao beba.”

“Ovo je Božja priča”, rekla je. “Juliette je svjetlo za mnoge ljude i uvijek je nasmijana. Ona je takva inspiracija za mene kao mamu da tako jasno vidim da će imati svrhu na ovoj zemlji. Ima svoju priču i podijelit će tu priču jer je tako žustra i odlučna.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare