Majka nema ruke
Foto: Instagram

Majka koja nema ruke brine o svojoj prekrasnoj kćerkici kao da ih ima te joj svakodnevno pokazuje ljubav koja nadilazi sve prepreke.

Teško je zamisliti kako je to živjeti bez ruku koje nam pomažu u svakodnevnim poslovima, ali kada tako živite cijeli život, ne možete zamisliti ništa drugo.

Liječnici nikada nisu mogli dokučiti zašto je Sarah Talbi iz Bruxellesa u Belgiji rođena bez ruku, ali od malena je naučila raditi gotovo sve što treba bez njih. Koristi noge umjesto ruku da kuha, čisti, pere zube i kosu, a sada se brine za svoju kćer.

Lilia je rođena 2018. godine, a Sarah je mogla učiniti gotovo sve kako bi se sama brinula o svojoj bebi. Naposljetku je shvatila da ima problema s nekoliko ručnih majčinskih dužnosti, pa je svoje pogoršanje iskoristila kao poticaj da podučava druge o životu bez udova.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Talbi (@saritalbi)

Majka bez ruku je počela dokumentirati svoj život

“Počela sam dokumentirati svoje putovanje jer sam bila frustrirana što mi treba pomoć da se brinem o svojoj bebi”, rekla je. “Tako sam odlučio te trenutke učiniti kreativnim.”

Sarah je pokrenula profile na društvenim mrežama i YouTube kanal kako bi pokazala kako obavlja svakodnevne zadatke poput šminkanja, pranja suđa i drugih životnih vještina.

Još kao dijete je postala vrlo samostalna. Budući da nikad nije imala ruke, sve je radila jednostavno nogama. Dok je bila mala, znala se sama oblačiti, igrati, pa čak i pisati.

“S nogama mogu sve dok nemam cipele”, objasnila je. ‘Šminkam se, oblačim, kuham, tuširam se, pazim na Liliu, mogu raditi sve što želim.”

Dok je odrastala, Sarah o sebi nikada nije razmišljala kao o drugoj djeci. Za nju su neki ljudi imali ruke, a neki nisu. To je isto stajalište koje je prenijela svojoj kćeri.

Biti majka ima svoje izazove, ali Sarah čvrsto vjeruje da svaka majka ima svoj dio izazova, bez obzira na to žive li s razlikama pri rođenju ili ne.

“Voljeti dijete i biti odgovoran je iznad svega”, rekla je. “Neke se majke bore s toliko drugih poteškoća. Mislim da svi imamo svoje nedostatke i prepreke.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Talbi (@saritalbi)

Svoje dijete vidi kao najveće postignuće

Sarah vidi Liliu kao svoje najveće postignuće, ali priznaje da je isprva bilo teško tražiti pomoć. Na kraju je shvatila da ju je prihvaćanje ograničenja oslobodilo i omogućilo joj da u potpunosti uživa u roditeljstvu.

“Veliko je postignuće postati mama”, rekla je. “To je moje najbolje postignuće… Ali moja se invalidnost morala prilagoditi rađanju djeteta. Sada imam dvije godine iskustva i mogu raditi sve sa svojom kćeri. Drži me za rukav kad hodamo ulicom. Nevjerojatno, ona to drži kao ruku.”

Sarini kanali na društveni mrežama omogućuju joj da educira druge o svojoj jedinstvenoj perspektivi, a ona voli uspostavljati veze s drugima koji sebe vide u njezinim izazovima.

Nada se da će vidjeti kako ona nadilazi svoja ograničenja omogućiti i drugima da žive svoje najbolje živote.

“Potpuno sam se prilagodila i mogu raditi sve što želim”, rekla je. “Ne dopuštam da me to sputava.”

Nevjerojatno je gledati Sarah kako prevladava razliku u rođenju i živi svoj život s radošću! Neka Bog blagoslovi nju i njezinu kći!