Majka preko Facebooka doznala da je njena 6-godišnja kćerka mrtva

6-godišnja Alesha McPhail nestala je iz kuće svoje bake i djeda na škotskom ostrvu Bute. Njezino tijelo pronađeno je u blizini kuće nekoliko sati kasnije. Majka djevojčice za smrt kćerke saznala je sasvim slučajno i to na Facebooku.

Alesha je bila u posjetu kod bake i djeda kada je nestala iz kuće. Njen otac Rab McPhail, susjedi i prijatelji počeli su tražiti djevojčicu.

Alesheina baka Angela King je na Facebooku napisala post u kojem moli za pomoć sve one koji nešto znaju o nestanku njezine unuke.

U tom trenutku lokalni mediji su već prenijeli vijest o nestanku djevojčice, ali i da je pronađeno tijelo neidentificiranog djeteta svega 800 metara od bakine kuće.

Majka djevojčice, koja nije bila obaviještena o njenom nestanku, oglasila se tada na Facebooku.

Na objavu bake upitala je što se dogodilo s njenom djevojčicom.

– Neka mi netko kaže što se dogodilo s mojom kćerkom – napisala je Georgina ispod posta.

Jedan od korisnika ostavio je link ka priči u kojoj se navodi da policija traga za djevojčicom i da je pronađeno tijelo. Sat vremena kasnije, Georgina se ponovo oglasila na Facebooku.

– Angela mi se upravo javila. To je moja kćerka – napisala je.

Tijelo djevojčice pronađeno je nekoliko sati kasnije u šumi, na mjestu nekadašnjeg hotela.

Na ostrvu je prisutan veliki broj policije, koji istražuju kako je djevojčica nestala iz kuće i preminula.

Njezina nastavnica Wendy Davie objavila je dirljiv post u kojem se oprostila od “nasmijane i vesele djevojčice”. Ona je rekla kako je Alesha voljela školu, bila je vrlo druželjubiva i vesela djevojčica.