Majka heroj preminula nakon što je spasila svojih petero djece iz požara
Foto: GoFundMe

Majka petero djece iz Kalifornije je preminula nakon što je pokušala spasiti svoju djecu iz zapaljene kuće.

Kristina Stratton je bila u kinu sa svojom najstarijom kćeri kada je primila užasan poziv da je njihov obiteljski dom pod vatrom – još je gore bilo što su njezina djeca bila u toj kući.

Sa hitnom, vatrogascima i policijom na putu, Kristina je požurila te je bez ikakvog razmišljanja i oklijevanja ušla u zapaljenu kuću. Na žalost, u kaosu situacije, majka nije primijetila da su njezina djeca počela bježati kroz prozor na katu kuće.

Na žalost, majka nije uspjela pobjeći – njezino je tijelo otkriveno kraj tijela njihovog psa, koji je navodno upozorio djecu na požar grizući ih za ruku, prenosi Faithwire.

„Moja je sestra učinila ono što bi svaka majka učinila – pokušala je zaštititi svoju djecu. Ona je moj heroj. Nadam se da ću biti makar upola kao ona“, rekla je Kristinina sestra, Sarah Parks.

Djeca su uspjela pobjeći, relativno neozlijeđena, te su s prozora uspjeli skočiti na kombi – odvedeni su u bolnicu na pregled.

„Četiri maloljetna djeteta koja su živjela u tom domu su uspjela pobjeći te su zadobili manje do srednje ozljede zbog dima“, napisano je u izvješću vatrogasne postaje, „Maloljetnici su prevezeni u bolnicu na daljnji pregled. Vatrogasci su nastavili potragu za drugim ranjenim osobama dok su gasili vatru.“

Užasno je i to što je Kristina prije četiri godine izgubila svog supruga zbog raka, a s kojim je imala prvo troje djece. Kao rezultat toga, troje njezine najstarije djece je sada siročad. Prema Parks, otac Kristininih drugih dvoje djece ne živi s njima.

U odgovoru na tragediju, šef vatrogasne postaje, David Witt, je dao izjavu izražavajući sućut ožalošćenima te je upozorio na opasnosti od požara.

„Kućni požari su dosta česti“, napisao je, „Moramo biti oprezni, kao obitelji, te se trebamo pripremiti i uvježbati što treba napraviti prije, za vrijeme, i nakon požara.“

„Neopisivo je da se nešto takvo mora napraviti nakon što ste izgubili voljenu osobu, tako da samo možete zamisliti sve te emocije“, rekao je obiteljski prijatelj i pastor, Angelo Frazier.

Pokrenuta je humanitarna akcija kako bi se obitelj financijski oporavila od tog užasnog događaja. Strattonina sestra, Sarah Parks, će preuzeti skrbništvo nad djecom.

„Sav skupljen novac će ići Sarah Parks kao pravnoj skrbnici nad djecom“, piše na stranici gdje je objavljena akcija, „Rekla je da će novac biti upotrijebljen za pokop i za brigu o djeci. Planiraju dodati sobe u svoju kuću kako bi bilo više mjesta za djecu. Ujedno je pričala o tome kako će pokrenuti štednju za djecu kako bi mogli ići na fakultet. Jako je zahvalna za svaku pomoć.“

Do sada je skupljeno malo manje od 40 000 dolara.

„Imala je mnogo ljudi koji su ju voljeli“, rekao je Frazier, „Ona je voljela svoju djecu, svoju obitelj, Boga. Voljela je život. Ona je bila takva osoba.“

Molite se za ovu dragu djecu dok oplakuju gubitak svoje majke.