Majka je snimila posljednje trenutke svoje kćeri kako bi ukazala na užasnu istinu o ovisnosti

Nitko ne namjerava postati ovisnik, a sotona ne bira. Majka je snimila posljednje trenutke svoje kćeri kako bi ukazala na užasnu istinu o ovisnosti.

Lucy Moss je slomljenog srca sjedila na bolničkom krevetu opraštajući se. Tada je odlučila snimiti posljednje trenutke u životu svoje 26-godišnje kćeri. Željela je da i drugi vide užasno istinu o ovisnosti, u nadi da će na taj način pomoći drugoj djeci i mladima.

Kada čujemo da se priča o drogama i ovisnostima u medijima lako je pomisliti „ne ja“. Kada pogledamo fotografije iz djetinjstva Lucyne kćeri, Kristin Carare, shvatimo da ni Lucy nije mislila da će njezina kćer biti ovisnica.

No kada je heroin jednom zgrabio njezinu kćer, više ju nije pustio. Lucy je tada započela živjeti noćnu moru dok je gledala kako joj ovisnost otima kćer.

Kada je Kristin imala 13 godina, posvađala se s ocem. Dva sata kasnije on je ubijen u pucnjavi. Lucy kaže da je tada započeo Kristenin problem s drogom.

„Počela je pušiti travu, a nakon toga je uzimala tablete kako bi što manje osjećala“, rekla je.

Tada se njezina ovisnost počela okretati heroinu.

Lucy je pokušala biti uz svoju kćer dok se borila sa svojim demonima. No ovisnost je užasno teška za prekinuti te je Kristen već bila na putu bez povratka.

2014. godine, Kristin se preselila u Floridu. Obuzeta ovisnošću, Kristin je počela upadati u probleme sa zakonom te je u jednom trenu bila beskućnica. Tada, 2017. godine, Lucy nikako nije mogla doći do nje.

Droga je nadvladala

Kada se Kristin napokon ponovno pojavila, bila je u zatvoru zbog droge. Lucy je imala velikih financijskih problema te je mogla priuštiti samo poneke pozive iz zatvora. Tada se na njezinim vratima pojavio policajac s užasnim vijestima. Kristin se u zatvoru razboljela te je bila u bolnici.

Foto: Miami Herald

„Rekli su da je na aparatima te da joj izgledi za preživljavanjem nisu veliki“, rekla je Lucy.

Lucy je morala posuditi novac od prijatelja i obitelji kako bi došla do Floride iz Ohia. Kada je stigla odmah je upletena u pravnu proceduru kako bi vidjela kćer koju je jedva prepoznala.

Kristin je bila priključena na nekoliko uređaja, a njezino inače mršavo tijelo se potpuno napuhnulo. Budući da je bila u zatvoru u trenu kada je oboljela, policija ju je privezala za krevet.

„Moja kćer nije kriminalac, ona je ovisnik“, rekla je Lucy.

Nakon što ju je dva puta posjetila, policija je rekla da su posjete zabranjene.

„Rekli su mi da je to iz sigurnosnih razloga“, rekla je, „To razumijem, ali sam željela biti uz svoju kćer. Nisam ju htjela ostaviti samu. Bila je na aparatima. Bojala sam se da će umrijeti sama, privezana za krevet.“

Teško je voljeti ovisnika. Lucy se jako dugo bojala da će joj kćer umrijeti sama. Na svu sreću, Lucy se obratila odvjetniku i dobila skrbništvo nad Kristen tako da može biti s njom u posljednjim trenutcima.

Posljednji trenutci kao upozorenje

Kirstin se dugo borila sa problemima sa srcem. No Lucy kaže da je najveći problem bila droga.

Kada se govori o smrti uzrokovanoj drogama većinom je riječ o predoziranju. No, godine uzimanja droga polako uništavaju tijelo. To je ono što je skratilo Kristenin život.

„Njezino srce i sve ostalo se ugasilo zbog konzumacije droga“, rekla je Lucy.

To je prava noćna mora za svakog roditelja. Zbog toga je Lucy odlučila podijeliti srceparajući video posljednjih trenutaka svoje kćeri.

Željela je pokazati kako izgleda život i smrt ovisnika.

„Ako ste ikada pomislili da biste mogli probati drogu, posebno heroin, NEMOJTE“, zamolila je Lucy u videu.

Nitko ne namjerava postati ovisnik, a sotona ne bira.

Ostavljena sama i ožalošćena, Lucy namjerava iskoristiti tragičnu smrt svoje kćeri kako bi proširila svijest o ovisnostima. Dijeli tešku istinu o ovisnosti. Molimo se da će njezina priča biti upozorenje onima koji žele probati drogu, ali i trenutnim ovisnicima.