Grijeh nevjere - majka svih grijeha
Foto: Pixabay

Majka svih grijeha – grijeha koji rađa sve ostale – jest grijeh nevjere! Bog vrlo ozbiljno uzima taj grijeh nevjere!

Mogao bih navesti čitav popis grijeha koje vrše kršćani vjernici, ali nijedan od njih nije ni blizu grijeha o kojem želim govoriti. Majka svih grijeha – grijeha koji rađa sve ostale – jest grijeh nevjere!

Ne govorim o nevjeri otvrdnula grešnika. Nevjera bezbožnika, agnostika i ateista uopće ne dira Boga. Ne, ono što ljuti Boga više od ičega jest nevjera i uznemirujuće sumnje onih koji se nazivaju njegovim imenom!

Njegova djeca koja kažu: “Ja sam Isusov”, a ipak njeguju u svom srcu sumnju, strah i nevjeru, žaloste ga više od svih drugih!

Grijeh nevjere smeta Bogu

Bog vrlo ozbiljno uzima taj grijeh nevjere! Juda upozorava crkvu ovim riječima: “Htio bih vas podsjetiti – premda vi znate sve jedanput zauvijek – kako je Gospodin, pošto je spasio izabrani narod iz egipatske zemlje, uništio zatim one koji nisu vjerovali” (Jd 5).

On podsjeća vjernike na Božji stav prema nevjeri te kaže: “Podsjećam vas na krajnju Božju mržnju prema nevjeri u njegovu narodu koji je spasio. Kasnije je, nakon što je spasio narod, uništio one koji nisu vjerovali!”

VIDI OVO: 8 prekrasnih istina o Bogu za one s velikim sumnjama

Ljubljeni, vjerujem da me Bog pozvao podsjećati njegovu Crkvu na tu istu stvar! “Sve se to njima dogodilo da bude za primjer, a napisano je za opomenu nama kojima je zapalo da živimo u posljednjim vremenima” (1 Kor 10,11).

Bog možda neće više fizički uništiti svoj narod kao što je to činio u Starom zavjetu, ali njegova kazna za našu nevjeru danas je duhovna i jednako oštra.

Nevjera je destruktivna

Nevjera je jednako destruktivna danas kao što je uvijek i bila. Možda se nećemo pretvoriti u slani stup, ali postajemo tvrdokorni i ogorčeni! Zemlja se ne otvara da nas proguta, ali gutaju nas nevolje, stres i obiteljski problemi. Ne pada vatra da bi nas proždrla, ali naš duhovni život je uništen.

Mnogi od nas krivi su zbog majke svih grijeha i toga se ne boje. Ne uzimamo svoju nevjeru ozbiljno; zapravo, živimo kao da Bog žmirka na sve to. A ipak je to grijeh koji otvara naše tijelo i duh za svaki drugi grijeh poznat čovjeku.

Autor: David Wilkerson