Majka troje djece uputila pismo svim očevima koji imaju kćeri

Majka troje djece, Nicole Merritt, uputila je javno pismo svim očevima koji imaju kćeri, a njezinu objavu podijelila je popularna stranica Love What Matters te se ubrzo proširila društvenim mrežama.

Svim muškarcima s kćerima…

Sama pomisao na to da će tvoja malena djevojčica imati ‘dečka’ – vjerojatno te izluđuje. Izluđuje i mene, a ja sam majka. Tu malenu anđeosku princezu od tri kilograma, donijeli smo kući prije sedam godina, a ona će se vjerojatno prvi put zaljubiti u sljedećih nekoliko godina, a još nekoliko godina kasnije – imat će i svog prvog dečka. Ta pomisao je zastrašujuća.

Međutim, dobre vijesti su da joj možeš pokazati što zaslužuje od muškarca. Veze i brakovi su teški i to je istina koju će tvoja kćer jednog dana naučiti. Izazov su za sve, uključujući i one pažljive, dobronamjerne i dobrodušne.

Najbolja, ali vjerojatno i najteža stvar koju možeš napraviti za svoju kćer je da joj pokažeš kako ženu treba tretirati.

VIDI OVO: 6 nepopularnih istina koje kćeri trebaju čuti od svojih očeva

Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kćer bude voljena.

Tvoja malena kćerkica je pod utjecajima i nažalost, naučit će iz filmova, televizijskih serija, časopisa, društvenih mreža i svojih prijatelja – kako ljubav izgleda i zvuči, ili će barem tako misliti.

Ipak, vjerojatnije je da je ono što će ‘pobrati’ izvan doma biti tako daleko od stvarne ili prave ljubavi. Ti i samo ti možeš se boriti protiv toga – ispravnim tretiranjem njezine majke i pokazivanjem najveće ljubavi. Sve počinje kod kuće – s tobom i s tvojom ženom.

VIDI OVO: Citati o ocu: Najljepše izreke o očevima koje im možete poslati

Danas i sve druge dane, poštuj je. Drži joj ruku kad god imaš priliku i ljubi je puno. Smij se s njom. Gledaj je.

Kada govori, slušaj je pažljivo. Otvaraj joj vrata. Potiči njezino samopouzdanje. Cijeni sve što radi, budi ponosan na njezina postignuća.

Ohrabruj je kada joj ohrabrenje treba. Suosjećaj s njom kada traži podršku. Idi u avanture s njom. Govori joj koliko je lijepa, iznutra i izvana, govori joj to često.

Tvoja kćer voli svoju mamu, ona je očarana s njome. Povezanost između majke i kćeri toliko je isprepletena da majke i kćeri kao da žive paralelan život. A tvoje razumijevanje svega ovoga pomoći će ti da shvatiš da je tvoj odnos sa ženom toliko veći od samo vas dvoje.

Najveći dar koji otac može dati svojoj kćeri – nakon svog vremena i pažnje – je da voli njezinu majku.