Majku bjelkinju su posramili jer je imala 3 crne bebe – no reakcija njezinog supruga je predivna

Mnogi su posramili majku bjelkinju budući da je imala tri crne bebe. Suprug joj je stao u obranu s predivnom reakcijom na rasističke uvrede. 

Obitelji danas izgledaju puno drukčije nego prije 50 godina. Brak između različitih rasa prihvaćena je pojava. Posvajanje i skrbništvo nad posvojenom djecom ujedno znači i davanje nade onoj djeci koja su došla iz loših domova, i nije neuobičajeno vidjeti obitelj u kojoj su roditelji i djeca drukčijeg rasnog ili etičkog porijekla.

Aaron i Rachel Halbert, par iz SAD-a, čvrsto vjeruju da rasne tenzije u njihovoj zemlji, a poglavito na jugu, ne bi trebale značiti i žrtvovanje mogućnosti koju obitelj pruža takvoj djeci, piše Faithit.com.

U stvari, oni smatraju da je njihova dužnost prihvatiti ljepotu naših razlika

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Nakon što su godinama pokušali začeti, Rachel i Aaron odlučili su se na drugu metodu stvaranja obitelji: posvojenje. S ponosom su prihvatili dječaka i djevojčicu, oboje tamne kože, u svoju obitelj.

VIDI OVO: Rasizam je zlo: 5 primjera rasizma iz sjene

„Znali smo, a to posebno vrijedi na Jugu, da bi bijeli par sa djecom koja nisu bijela, privukao jako puno reakcija“, objasnio je Aaron. „Uvijek bi bila neka starija gospođa u trgovini koja bi u nas buljila s gađenjem, ili Afro-amerikanka koja bi pogledala na nas i samo odmahnula glavom.“

Kršćanski par je htio dovesti još djece u svoju obitelj

No ljubav pokorava sve, i par je volio sve u vezi svoje obitelji. Kao misionari koji su služili u Hondurasu, kršćanski je par bio željan dovesti još života u svoju obitelj.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Uskoro su naučili i o posvajanju embrija. U tom se slučaju uzimaju embriji pohranjeni u kršćansku bazu embrija nekoliko godina, u ovom slučaju 15 godina, te se implantiraju u majku, koja rađa bebe i daje im priliku za život.

„Ako kršćani, ili bilo tko drugi, zaista vjeruje da život počinje začećem, tada trebamo poduzeti nešto i poduprijeti posvajanje embrija, i čak i sami odigrati ulogu“, objasnio je Aaron.

Rachel i Aaron odlučili su kako bi bilo sjajno razbiti rasnu stigmu te su odlučili „upariti“ svoje nove bebe sa rođacima, umjesto s bijelim roditeljima.

Iako su znali da će ih neki ljudi osuđivati zbog svoje kontroverzne, i ponešto tabu odluke, par je znao da su donijeli pravu odluku. Ne događa se svaki dan da bjelkinja rodi tri crne bebe, no Rachel je bila odlučna izdržati kritiku koja bi došla, uz muža koji ju je podupirao.

Usvojili su tri afro-američka embrija, i implantirali ih. U maternici se međutim jedan embrio razdvojio, a 6 tjedana kasnije par je saznao da će imati 3 bebe!

Trojke, tri djevojčice, rođene su u travnju 2016. godine

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

„Bilo je vrlo ohrabrujuće vidjeti gotovo sve naše prijatelje i članove obitelji kako iskazuju podršku našoj obitelji i neobičnom načinu na koji smo ju izgradili“, rekao je Aaron. „Mi smatramo da živimo svoj san. San koji možda ne izgleda kao prosječna obitelj, no san za koji smo zahvalni da je moguć, uzevši u obzir povijest naše zemlje“.

VIDI OVO: Posvojila je 13 kćeri prije nego se udala, a onda ih je upoznala s ”tatom”

Aaron je isto tako rekao da njihova obitelj nije ono što su on i Rachel planirali prije 12 godina, kada su prohodali i kada su promišljali o posvojenju, „no, ah, jako smo zahvalni na ova tri mala i slatka blagoslova koje nam je Bog povjerio na brigu.“

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

„Sjećam se kako je prijatelj prolazio kroz proces posvojenja i rekao mi kako bi želio da mu obitelj izgleda kao mali Ujedinjeni Narodi. Kada gledam svoju rastuću obitelj, volio bih učiniti i korak dalje i nadati se da je slika naše obitelji naznaka toga kako je u Nebu.“

Obitelj sada broji 7 članova

Predivno je ne samo to što je Rachel mogla iskusiti trudnoću, nego i to što je obitelj Halbert, koja broji 7 članova, živi prikaz toga što nas je Bog pozvao da činimo kao braća i sestre u Kristu.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

„Vjerujemo da kada pogledamo u ljudske oči da gledamo u lice bića koje je stvoreno na sliku Božju, u oči osobe čija je duša vječna“, rekao je Aaron. „Iako je to zajednička nit cijelom čovječanstvu, to ne znači da su naše rasne razlike nebitne. Različite fizičke karakteristike svoje obitelji vidimo kao sjajan podsjetnik Božje kreativne veličine.“

NAJNOVIJE!