Mama je objavila video svoje bebe, a onda joj je stigla poruka da nešto nije u redu

Mama je objavila na TikToku video svoje bebe, a onda ju je poruka stranca upozorila da nešto nije u redu.

Kada je majka Lily Fleet iz istočnog Londona objavila video svog malog sina Arija na društvenim mrežama, poruka neznanca potvrdila je njezine strahove da nešto nije u redu s dječakovim lijevim okom.

Poruka koja je spasila dječakov vid

Lilyin video, ukupno od deset sekundi, bio je isječak Baby Boya prije i nakon što su ga dotjerali za taj dan. No, koliko god video bio kratak, privukao je pozornost optometristice Laure Brown!

Iako se dr. Laura pomalo bojala da bi primanje poruke od stranca moglo izgledati čudno, odlučila je da ne može zanemariti zabrinutost koju je imala u vezi s djetetovim vidom. Dr. Laura primijetila je da je Arijevo oko zamućeno i da je škiljilo prema van, te je pozvala Lily da njezino 8-tjedno dijete pregleda specijalist.

Testovi su otkrili da Ari ima kongenitalni glaukom koji može dovesti do sljepoće ako se ne liječi. Njegovo stanje zahtijevalo je hitnu operaciju, umetanje cjevčice u oko za ispuštanje viška tekućine.

U nastavku možete pogledati video gdje se vidi da mali dječak ima problem s okom.

Zanimljivo je da je novopečena mama Lily već bila kod doktora i izrazila zabrinutost za oko svoje slatke bebe, ali liječnici su joj rekli da se javi nakon tri mjeseca ako problem potraje. Zamućenje, uzrokovano nakupljanjem tekućine, pojavilo se tjedan dana kasnije.

Majka je odmah odvela dječaka specijalistu

Nakon što je primila poruku od neznanca (dr. Brown), Lily je odvela Arija specijalistu. Optometristi su, prema dr. Brownu, stručnjaci koji provode temeljita testiranja i najvjerojatnije će prepoznati poremećaje oka.

Srećom, problem je ispravljen na vrijeme. Dr. Brown je rekla : “On bi 100% izgubio sve ili većinu vida na tom oku u nekoliko mjeseci da se nije liječilo.”

Dr. Brown potiče roditelje da slijede svoje instinkte u pogledu brige za svoju djecu. Kakva sreća što je također vjerovala svom osjećaju i kontaktirala Lily u vezi s Arijem! Lily je rekla: “Tako sam joj zahvalna što mi je pružila ruku. To je nešto što nikada neću zaboraviti. Bilo bi lijepo imati takav utjecaj na nečiji život.”