Ljudi ne mogu prestati gledati ovaj video mame patke koja vodi 75 pačića

Znamo da neke životinje imaju jako velike obitelji i mnogo djece. No ova je mama patka zaista posebna. Ona ima čak 75 pačića! No, budući da je nemoguće snijeti toliko jaja. čini se da je ova patka ipak bila dadilja na jedno poslije podne.

Neke vrste pataka često se brinu za mlade drugih majki. Vjerojatno je o tome bila riječ kada je fotograf Brenz Cizen naišao na nevjerojatan prizor patke sa 75 malenih pačića.

Rekao je da nije očekivao vidjeti ništa posebno tog dana te da čak nije ni ponio svoju najbolju opremu. Ujedno je bio na malenom čamcu te je stizala oluja tako da je voda već bila uzburkana.

Unatoč tome, Cizek je ipak uspio uslikati patkice dok su se igrale i poskakivale kao da pozdravljaju kameru. Uspio je snimiti polovicu pačića kako sami idu na probno plivanje dok ih je mama patka mirno čekala na suhom.

Mama patka 75 pačića 1
Snimka zaslona: YouTube

Tada su patkice napravile savršenu liniju te se činilo kao da hodaju po vodi. Za to vrijeme se ostatak pačića igrao na obali.

Čini se da je riječ o crèche patkama kod kojih je običaj da jedna majka pazi na pačiće drugih mama patki. Tako mame patke povećavaju šansu za preživljavanjem svojih mladih tako što im dopuštaju da se utope u grupu jer je „snaga u brojevima“.

Moguće je da su druge mame patke tražile hranu dok je jedna čuvala malene.

Bez obzira na razlog, ovaj prizor je zaista rijedak te vrijedi pogledati fotografije igre ovih predivnih pačića.