Nevjera u braku: Neverbalni znakovi koji je otkrivaju

Nevjera u braku se ne događa tek tako, sama od sebe. Postoje znakovi nevjere koji se često ignoriraju. Ako ih primijetite, budite mudri i oprezni. U ovom tekstu autor Zack Carter na portalu Faithit otkriva neverbalne znakove nevjere:

Bila je to blistava, sunčana nedjelja, a jutarnje je bogoslužje upravo završilo. Pastor koji je došao u posjetu pokazivao je svoj novi motocikl velikog grupi iz zajednice na parkiralištu crkve. Vozio je nekoliko krugova, demonstrirajući fleksibilnost motocikla, te je pokazivao kako ima snažan motor. Mlada žena iz skupine zamolila je za vožnju. Bez oklijevanja pastor je prihvatio molbu.

Skočila je na mjesto iza njega, čvrsto je omotala svoje ruke oko njegovog struka. Glavu je položila do njegova vrata, i bilo je jasno, po pogledu na njezinu licu, da se je jako trudila kako bi fizički ostala staložena. Pastor je odveo mladu ženu na vožnju oko crkve te su se vratili za ne više od tri minute. Vratio se pred veliku grupu, a mlada je žena sišla s motocikla.

Nekoliko mjeseci kasnije otkriveno je da su pastor i ta mlada žena imali aferu.

Pastor je o aferi progovorio nedugo nakon toga, otkrivajući većinu svojim najbližim prijateljima i kolegama. Jedno od prvih pitanja koje su mu postavili bilo je o tome kada je shvatio da je interakcija s tom mladom ženom bila neprikladna. Pastor je rekao da je to shvatio čim ga je dodirnula; tj. trenutak nakon što je sjela iza njega na motocikl i omotala svoje ruke čvrsto oko njegovog struka, tada je znao da će započeti aferu s njom.

Trenutni dodir rezultirao je raspadom pastorovog braka i uništenjem reputacije ove mlade žene.

Dodir sam po sebi nije zlo, jer znamo da djeca trebaju dodir kako bi rasla i mnogi muškarci i žene primaju ljubav i potvrđivanje fizičkim dodirom, no, ako nije dobro usmjeren, dodir može poslati nenamjernu i neželjenu poruku suprotnom spolu.

Nije svaka komunikacija verbalna.

Mnogi bi se snažno zalagali za to da mogu individualno kontrolirati poruke koje šalju suprotnom spolu.

Nažalost, bili bi u krivu.

Iako se možemo jako potruditi da poruke stvaramo i šaljemo namjerno, ne možemo kontrolirati kako će netko interpretirati te poruke. Kao što je dodir doveo do prelaženja granice te je nevjera promolila svoju ružnu glavu u slučaju pastora i mlade žene, tako postoje nebrojeni neverbalni faktori koji, ako ih se dobro ne usmjeri, imaju potencijal da dovedu do bračne nevjere.

Nevjera kod partnera počinje polako. Ovo su neki od najvažnijih puteva neverbalne komunikacije na koje treba paziti.

Nevjera u braku počinje s pogledom

Nevjera u braku počinje sa zavodljivim pogledom. Svi smo mi makar jednom nastojali zavesti nekog suprotnog spola.

Lovljenje njihova pogleda ponekad je samo igra. Kada osoba pogleda u onoga tko ju namjerno gleda, vrlo često skrene pogled prema zemlji da bi ponovno pogledala ravno u tu osobu kako bi joj dala do znanja da su primijetili kako ih promatra. Bilo da sjedimo na suprotnim stranama sobe ili jedno ispred drugoga, održavanje stalnog kontakta očima može pobuditi naše emocije, uključujući emocije poistovjećivanja i one seksualne prirode.

Za brak može biti razorno kada se pogled koristi u ovu svrhu.

Kada je manipuliran, neprestani kontakt pogledom s osobom suprotnog spola, koji nije vaš supružnik, može tu osobu ohrabriti za razgovor. Kada se dvije osobe nađu u razgovoru, teme mogu početi vrlo nevino, što, ponovno, nije samo po sebi nemoralno, ali često te nevine teme dovedu do rasprave o temama koje su većinom rezervirane za supružnike, a uključuju teme o osjećajima i žudnjama.

Ovakva vrsta razgovora eksponencijalno se povećava kada se odvija u sferi društvenih mreža koje pružaju lažan osjećaj sigurnosti.

Pisana komunikacija daje lažan osjećaj sigurnosti; svojevrstan štit koji vas čuva od štete koja bi bila nanesena vašem stvarnom braku.

Pa, što možete učiniti? Pazite na vaše poglede. Ovo je nešto na čemu sam trebao raditi jednostavno mojim navikama opservacije.

Ja volim gledati ljude. Mnogi od vas isto. Budite oprezni da ljudi ne protumače vaše poglede na pogrešan način. Kao osoba u braku, vi imate odgovornost da pazite gdje gledate.

Job je napravio savez sa svojim očima da neće požudno gledati na ženu. Slično, oženjeni čovjek ili udana žena, iako je za to potrebno vrijeme, može istrenirati svoje oči da izbjegavaju nepotreban kontakt očima sa suprotnim spolom koji možda vreba na vas. Kontakt očima važan je i za svakodnevne razgovore, ali uvijek morate paziti na njega.

Pojednostavljeno, izbjegavajte gledati u suprotni spol na način na koji gledate svoju suprugu kada idete na romantičnu večeru.

Dodir

Istraživanja su odavno pokazala prednosti dodira. Fizički, dodir može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, usporiti rad srca i smanjiti mentalni stres. Emocionalno, dodir daje potporu i ohrabrenje u vremenu tuge, kao i u vremenu sreće. Kada se dodir koristi neprimjereno ili bez namjere, osoba koja prima dodir mogla bi ga protumačiti na pogrešan način.

Ako duže vrijeme ostavite vašu ruku na ruci kolege ili suradnika suprotnog spola tijekom razgovora u uredu, možete komunicirati emocionalne ili seksualne poruke koje ne biste ni u snu željeli komunicirati toj osobi, bilo namjerno ili verbalno.

Ovo može utjecati na javljanje osjećaja, koji bi trebali bili rezervirani za supružnika, u vama ili u osobi koju dodirujete. Ako vi nemate osjećaj da se povezujete s osobom koju dodirujete, to nikako ne znači da se ni osoba koju dodirujete ne povezuje s vama.

Pazite na svoje dodire kada razgovarate s osobom suprotnog spola. Napravite si mentalni podsjetnik o tome koliko vaš dodir prati vaše riječi. Nakon toga možete izbjeći slične situacije na bilo koji način.

Vrijeme provedeno u tajnom komuniciranju porukama može biti znak nevjere u braku

Komunikacija porukama služi kao lažan štit, koji može pružati lažan osjećaj zaštite kada je u pitanju povreda vašeg braka u stvarnosti. Vrijeme komunicira; može komunicirati požudu kroz emocije i kroz teme seksualne prirode.

Nevjera u braku može biti neprestano pisanje poruka suprotnom spolu. To drugoj osobi govori: „Uživam u razgovoru s tobom.“ Ovo se onda može interpretirati na nevin način ili na jako opasan način. Moguće je da neće proći dugo prije nego počnete razgovarati o temama koje trebaju biti rezervirane samo za supružnike.

Vi možda i možete izbjeći povezivanje s nekim kada preko poruka razgovarate o osjećajima i željama, ali osoba na drugom kraju tog razgovora, bila ona u braku ili ne, možda neće moći kontrolirati osjećaj povezanosti.

Pod svaku cijenu izbjegavajte tajne razgovore porukama s osobama suprotnog spola. U tom smjeru ne želite ići. Ovakav tip komunikacije vrlo je skliska nizbrdica. Vrlo je teško cijelo vrijeme paziti na svoje suptilne emocionalne poruke kada šaljete ili primate tajne poruke. Jednako je teško odoljeti iskušenju dok se odvija takav razgovor. Kada svoje vrijeme provodite tajno se dopisujući s nekim vrlo je lako slati dvostruke signale, bili oni emocionalni ili seksualni.

Nevjera u braku je povezana s vašim srcem

Konačno, provjerite stanje vašeg srca. Da, tako je. Prečesto sam čuo argument: „Ja i moj supružnik radimo što je najbolje za nas.“ Ne, kada se u obzir uzme priroda ljudskog srca, očito je da radite ono što je najbolje samo za vas. Sebičnost je razlog propadanja brakova i rastave koja često prati to propadanje.

Neka vam se uključi crveno svijetlo upozorenja ako ste u braku ili želite biti, ali ne smatrate potrebnim kontroliranje komunikacije s osobama suprotnog spola.

Iskreno porazgovarajte sami sa sobom. Provjerite svoje srce. Čak i ako svjesno ne kontrolirate svoju neverbalnu komunikaciju sa suprotnim spolom ili ako ste naivni, svejedno ste odgovorni za poruke i riječi koje šaljete.

Neverbalno ponašanje koje primamo i šaljemo isto tako ima sposobnost da uhvati našu dušu i srce u zamku.

Naš nam je Stvoritelj dao mogućnost verbalne i neverbalne komunikacije s drugima, uključujući suprotan spol. No, budući da živimo u svijetu koji propada, ta komunikacija s drugima ne može biti učinkovita ili primjerena bez određenih strategija i namjera.

Kako biste u potpunosti poštovali svog supružnika trebate ga poštovati svojim riječima, svojim djelima, osobno i na internetu, dok vas smrt ne rastavi.

Nevjera u braku je alat koji Sotona koristi kako bi uništio vaš odnos, obitelj i na kraju život. 

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!