Mama je spavala u kući dok su kćerkice bile u vrućem autu. Trogodišnja djevojčica iz Arkanzasa je umrla, a njezina mlađa sestra bori se za život nakon što su pronađena na zadnjem sjedalu automobila.

Policija je u izjavi rekla da je dobila poziv oko 14 sati prije nego što je majka Kaylee Petchenik (21) rekla kako su joj kćerkice nestale, prenosi Daily Mail.

Majka je rekla policiji kako je otkrila da su joj kćerke Laykn (3) i Olivia (15 mjeseci), nestale kada se probudila tog popodneva.

Policajac je otišao u njihovu kući i otkrio kako djevojčice leže bez svijesti u automobilu njihove majke, parkiranom ispred kuće.

VIDI OVO: Dječak (4) je nazvao policiju dok je bio u vrućem automobilu, spasio je sebe i šestero djece

Starija kćerkica Laykn je odvedena u lokalnu bolnicu gdje je proglašena mrtvom, a njezina mlađa sestra nalazi se u kritičnom stanju.

– Obje su vjerojatno žrtve vrućine – zaključila je policija.

Susjed je rekao kako ih je majka u ponedjeljak pitala jesu li možda vidjeli njenu djecu kada je shvatila da su nestala. On je dodao kako majka radi noćne smjene, zbog čega je vjerojatno i legla preko dana da odmori.

Liječnici apeliraju da se djeca ne ostavljaju u automobilima sama tijekom ljetnih dana, jer temperatura u automobilima brzo poraste i postane opasna po zdravlje.