Mama odvela sina u bolnicu uređaj
Foto: Instagram

Pametni uređaj za bebe spasio je život jednog malenog dječaka. Zoe Hazel, majka troje djece, žurno je odvela svog sina, Venturea, u bolnicu nakon što je uređaj za bebe reagirao i spasio njegov život. 

Maleni Venture rođen je u kombiju. Njegovi mama i tata su poznati YouTuberi koji provode svoj život na cesti sa svojom obitelji te svoje zgode snimaju na Instagram računu „The Van Clan.“ 

Zoe, Garick, Wilder Grey i Hazel Rae su zahvalni što najnoviji član njihove obitelji još uvijek diše. Zoe je stavila pametni uređaj za bebe na malenog Venturea prije nego ga je stavila na spavanje. 

Uređaj može spasiti živote djeci

Navedeni uređaj najnovija je generacija tehnologije koja pomaže spasiti živote bebama. Uređaj mjeri otkucaje srca i saturaciju kisika u krvi bežičnim senzorom koji se stavi u bebinu čarapicu. Alarm se oglasi ako se jako smanje otkucaji srca ili količina kisika u krvi bude jako niska. 

Uređaj je napravio Kurt Workman kojeg je inspirirala teta koja je bila jako umorna od brige za svoje prerano rođene blizance. Prerano rođene bebe često imaju problema s disanjem i drugih zdravstvenih problema kao što je SIDS. Kurt je htio pomoći te je kombinirao bolničke uređaje sa svojim izumom da bi stvorio lako dostupan uređaj. 

Taj je uređaj spasio život malenog Venturea. Alarm se upalio te su roditelji znali da nešto nije u redu. Odmah su reagirali i odveli ga u bolnicu. Kada su ga liječnici stabilizirali, saznali su da ima infekciju gornjih dišnih puteva te da mu je taj uređaj spasio život. 

Bog je uvijek s nama

Na snimci možete čuti Zoe kako ohrabruje majke da vjeruju instinktima kada je riječ o njihovoj djeci. Ona ujedno dijeli sve o njihovom posjetu bolnici, a može se vidjeti Venture kako se oporavlja i odlazi kući s roditeljima. 

Zahvalite Bogu za to maleno čudo i veliki napredak u tehnologiji. To je predivan podsjetnik da će nas Bog uvijek štiti i da je uvijek s nama. 

„Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom“ (Izaija 41,10).