Medicinska sestra i suprug posvojili bebu za koju su brinuli u bolnici
Foto: Righttolife.org.uk

Medicinska sestra i njezin suprug bolničar koje rade na jedinici intenzivne njege novorođenčadi (NICU) u Nebraski posvojili su bebu koja je osam mjeseci bila njegovana na njihovoj jedinici.

Taylor i Drew Deras upoznali su se tijekom rada na intenzivnoj njezi i vjenčali su se 2020. Sljedeće godine beba Ella rođena je sa samo 23 tjedna i 1 dan u bolnici u kojoj su radili. Taylor je bila jedna od medicinskih sestara u timu koji je podržavao Ellu, te je potpisala da bude njezin stalni njegovatelj.

“Znala sam da želim taj izazov kao medicinska sestra da se mogu brinuti o njoj i vidjeti kamo će stvari ići i što će učiniti”, rekla je Taylor.

“Ne znam hoće li uspjeti”

Ella je težila nešto više od 450 grama kad se rodila. Imala je bronhopulmonalnu displaziju koja joj je zahvatila pluća i zahtijevala je dosta medicinske pomoći uključujući transfuziju krvi.

“Bila je intubirana nekoliko mjeseci”, rekla je Taylor. “Samo je bila jako bolesna. Bilo je trenutaka kada su nam liječnici govorili: ‘Pazite na nju. Ne znam hoće li izdržati noćas’”.

Taylorin suprug Drew također je uspostavio vezu s Ellom jer je preuzeo brigu o njoj tijekom određenih smjena.

“Rekao bih da je prvih četiri ili pet mjeseci bilo jako kritično s njom, a imao sam je puno tih dana, tako da sam je tek upoznao, a upoznao sam i njezinu biološku majku”, rekao je Drew.

Unatoč brojnim zdravstvenim izazovima, Ella je počela dobro napredovati.

“Na kraju se nekako izvukla iz toga, ozdravila je i počela jesti iz boce [i] bila je na samo maloj potpori kisika”, rekla je Taylor.

“Ovo dijete treba mene i ja trebam nju”

Nekoliko mjeseci nakon rođenja, Ella je postala štićenica države. Kad su Derasovi to saznali, ponudili su se da postanu udomitelji djevojčice.

Taylor je rekla: “Kad je postala štićenica države, zapravo sam se obratila Drew i rekla sam, ‘Stvarno mi je stalo do nje i želim je dovesti kući i brinuti se o njoj kao o našem djetetu'”.

“Tako je i bilo, voljela sam je kao svoju pacijenticu, a onda kad smo postali udomitelji, voljela sam je kao vlastito dijete”.

Ella je otpuštena iz bolnice nakon otprilike 11 mjeseci, a sljedeće su je godine posvojili Derasesovi na Nacionalni dan posvojenja. Danas, Ellini roditelji izvještavaju da ona napreduje i da joj se zdravlje nastavlja poboljšavati.

„Sada hoda, govori i ispunjava razvojne prekretnice koje bi učinilo dvogodišnjak. Krenut će u predškolu na jesen”, rekla je Taylor.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare