Milijunašica beskućnica
Foto: stephaniemearse/Instagram

Majka milijunašica koja je kao dijete odrastala kao beskućnica ne želi bacati novac na skupe poklone za djecu.

Stephanie Mearse je potpredsjednica u financijskoj korporaciji i majka dvoje djece. Kao dijete, bila je beskućnica i kaže da joj je ulaganje pomoglo da postane milijunašica. Zbog toga njezina djeca nikada neće biti bahata, već financijski pismena.

“Kada sam imala 7 godina, bila sam beskućnica. Moja petogodišnja sestra i ja živjele smo na ulici s roditeljima, a željela sam živjeti u bajci – ili barem na toplom, suhom mjestu za spavanje noću. Jednog dana sam pozvala baku i ona je došla po moju sestru i mene. Tetka i ujak su nas usvojili, pružajući nam sigurniji život.

Imala sam dom i znala sam da želim novac. Mislila sam da će to riješiti toliko problema. Ta motivacija me držala kroz tinejdžerske godine i odraslu dob. Željela sam biti u mogućnosti raditi što god poželim – putovati, kupiti kuću, voziti lijep auto – bez financijskih ograničenja.

Financijska sigurnost bila je ključna za moj karijerni put. U početku sam htjela biti odvjetnica jer sam znala da zarađuju mnogo novca. No, shvatila sam da to nije za mene jer ne volim svađe. Umjesto toga, odlučila sam se baviti financijama. Znala sam da na tom polju mogu zaraditi puno novca, pomoći drugima i istovremeno štedjeti za mirovinu. Ta tri cilja su me vodila i postala sam milijunašica s 35 godina. Doslovno sam došla ni iz čega i izgradila financijsku sigurnost.”

Razmišljala sam što želim za svoju djecu

“Moj muž Joseph i ja vjenčali smo se mladi i zajedno smo gotovo 20 godina. Oboje smo imali problema s plodnošću, pa smo se odlučili za pristup ‘ne pokušavaj, ne sprječavaj’ za proširenje obitelji. Nakon otprilike pet godina, zatrudnjela sam sa sinom Vincentom, koji sada ima 15 godina. Tada sam zaista počela razmišljati o životu kakav želim za svoju djecu. Prije toga nisam bila sigurna hoću li ikada imati djecu. Sada je to postalo stvarnost.

Shvatila sam da želim svojoj djeci pokazati što je vodstvo i kakvu kvalitetu života sam oduvijek željela za sebe. Pomogla bih im da žive punim plućima, ali i pokazala kako da sami postignu nove razine financijskog uspjeha. Željela sam ih odgojiti da budu motivirani, a ne razmaženi…”

VIDI OVO: Biblijski savjeti za štednju: Tri stiha koja će vam pomoći u vođenju troškova

Naša djeca štede za svoje potrebe

“Oboje moje djece zarađuju novac radeći kućanske poslove. Ako žele nešto veliko – poput računala za video igre od 1.500 dolara koje je Vincent nedavno kupio – moraju napraviti proračun i uštedjeti za njega.

Naravno, moj muž i ja smo mogli priuštiti potrošiti 1500 dolara na računalo za njega. No, natjerali smo Vincenta da zaradi polovicu troškova, a zatim smo uskladili iznos koji je mogao potrošiti. Budući da je doprinio kupnji računala, sada se o njemu brine s velikom pažnjom.

Kada sam bila u srednjoj školi, vidjela sam djecu koja su dobivala skupe automobile. Uništili su ih i očekivali da će im roditelji kupiti nove. Nikada ne želim da se moja djeca tako ponašaju – želim da prepoznaju vrijednost stvari koje imaju.”

Želim da moja djeca budu motivirana, a ne razmažena

“Postoje mnoge stvari koje mogu pružiti svojoj djeci, a moji roditelji nisu mogli meni. Vincent je naveden na mojim kreditnim karticama, tako da će imati kreditni rezultat od 800 do svoje 18. godine. Mi ćemo platiti njegov fakultet, iako očekujemo da će se prijaviti i za stipendije. Oduševljena sam što mogu ponuditi svojoj djeci život kakav sam vidjela samo na televiziji. Ali znam da je najveći dar koji im mogu dati osjećaj motivacije, a ne privilegija.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare