NaslovnicaŽivotMIR USRED ISKUŠENJA: Što činiti kada ste spremni odustati?

MIR USRED ISKUŠENJA: Što činiti kada ste spremni odustati?

Želite li čistu radost u svom životu? Zamislite da imate takvu radost koju ne može poremetiti vaša situacija, osjećaji ili mišljenja drugih ljudi. Siguran sam da svatko želi takvu vrstu neprolazne radosti. Biblija nam govori da možemo imati takvu vrstu radosti, a dolazi do izražaja u iskušenjima.

Čekaj malo? Piše li to doista u Bibliji? Zapravo da. Jakov 1,2 nam kaže “Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje.” Živimo u danima i vremenu kada je imati probleme sinonim za biti depresivan ili beznadan, no Bog definira probleme na drugačiji način.

U Božjim očima problemi su zapravo dobra stvar. U Otkrivenju 14,12, Bog nam daje poziv za ”… postojanost svetih – onih što čuvaju zapovijedi Božje i vjeru Isusovu..” Bog dopušta probleme u našem životu. Ne daje nam On probleme, ali dopušta one koje prođu kroz lijevak. Zašto? Zato što su tu da vas približe vjeri.

Bez iskušenja i progonstava, nema potrebe za vježbanjem vjere, ali u u problemima, mi zapravo imamo razloga za vjerovati i bez obzira na sve probleme, znamo da je Bog iznad svake situacije te ima dobru, ugodnu i savršenu volju za nas.

2. Korinćanima 12, 9 kaže: ”»Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.« Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova.”

Većinu vremena, uglavnom, kada su kršćani suočeni s kušnjama, prva reakcija je da razmišljamo o odustajanju. Zašto je to tako? Zato jer je u nama ustaljeno mišljenje da se ishod temelji na našim postupcima, a kada se opustimo, neće se ništa dogoditi.

No kada shvatimo da je Bog iznad naše situacije, te rastemo u pročišćavanju svih tih sumnji i osjećaja beznađa, Bog u nama gradi čvrstu i nepokolebljivu vjeru koja vjeruje da Bog doista može učiniti naizgled nemoguće.

Sljedeći put kada budete htjeli odustati, zaustavite se na trenutak i razmislite o ovome – je li Isus odustao od vas kada ste bili beznadni slučaj? Rimljanima 5,8 kaže: “A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.” Pa ako Isus nikada nije odustao od nas, tko smo mi da odustanemo od sebe?

Nećemo iskusiti sve pomake, dobiti sve odgovore i usluge sada, ali Bog još uvijek drži sve pod kontrolom te nas poziva da budemo mirni sa saznanjem da je On doista iznad naše situacije.

Autor: Patrick Mabilog