Mislili su da vode svoju umiruću kćer (4) na posljednje putovanje, no doživjeli su čudo kojemu se nisu nadali

Erin i Matt Tietjen su mislili da vode svoju četverogodišnju kćer, Lenu, na njezino posljednje putovanje. No na njihovo iznenađenje, želja njihove kćeri da posjeti Disney World je završila neopisivim čudom.

Kada se 4-godišnja Lena razboljela, liječnici su prvo mislili da ima najobičniju virozu. Smatrali su da će za samo nekoliko dana biti ona stara.

„No to se nije dogodilo, a simptomi su postajali sve gori“, rekla je njezina majka Erin.

Umjesto da joj bude bolje, Lena je počela imati poteškoća s kontrolom desnog dijela tijela. Užasnuti roditelji su ju odvezli na hitnu. Tada je premještena u bolnicu za djecu gdje je počela noćna mora svakog roditelja.

Foto: Gofundme

Pregledom je otkrivena masa na Leninom mozgu. Prošla je operaciju za isušivanje dijela tekućine iz mozga te je provela 5 dana na intenzivnoj njezi. Biopsija je otkrila nešto užasno. Masa na njezinom mozgu bila je maligni tumor, a zbog lokacije operacija nije bila opcija.

„To je najgori trenutak u životu“, rekao je Matt, „Ona je tako nevina. Vaš posao kao roditelja jest da zaštitite svoje dijete, no na ovo nismo nikako mogli utjecati.“

Liječnici su prognozirali da je Leni ostalo samo nekoliko mjeseci života. Uz liječenje bi možda poživjela oko godinu dana. No u svakom slučaju, Lena nije imala još dugo vremena na ovom svijetu.

Put u Disney World

Vijest je bila užasavajuća te su Erin i Mat pokušavali sve moguće kako bi najbolje iskoristili preostalo vrijeme s Lenom.

Najprije su se usredotočili na njezinu ljubav prema čitanju. Nakon što je Lenina sestra Erin spomenula njezinu strast prema čitanju na stranici za donacije, dobri su stranci počeli slati mnoštvo knjiga za tu hrabru djevojčicu.

Nadalje, Lenini su roditelji uspjeli organizirati put u Disney World. Budući da je Lena trebala započeti rigoroznu terapiju, htjeli su ju počastiti putovanjem za koje se činilo da će joj biti posljednje.

No, ispalo je da taj put nije bio slučajan jer je Bog imao veći plan za Lenu.

Čudo u Disney Worldu

Iako je planiranje puta bilo brzinski napravljeno ipak su imali mnoštvo lijepih trenutaka. No unatoč svemu, Lenino je zdravlje sve više opadalo. Do zadnjeg je dana bila tako bolesna da je morala biti žurno prevezena u bolnicu na operaciju.

Tamo su upoznali doktora Samera Elbabaau. On je pedijatrijski neurokirurg koji je trebao operirati Lenu. Ujedno je on bio osoba koja je obavijestila Matta i Erin o velikoj promjenu u stanju njihove kćeri.

Prva je dijagnoza pokazala da se tumor ne može operirati zbog nezgodne lokacije na kojoj se nalazio. No, ispostavilo se da se tumor pomaknuo!

„Rekao nam je da se tumor pomaknuo te da će vjerojatno moći doći do tog područja i izvesti operaciju. Njegova prvotna procjena je bila da može ukloniti 50-70% tumora“, rekao je Matt.

No Bog je imao velik plan. Tijekom operacije, doktor Elbabaa je uspio ukloniti 90% tumora – pravo čudo.

Božanska intervencija

Iako trenutno nema lijeka za tip raka koji Lena ima, operacija je drastično promijenila njezine izglede za život. Sada Tietjen obitelj zaista vjeruje da je Bog omogućio njihovoj kćeri da ode na to putovanje.

„Kada smo dobili prvu dijagnozu, taj prvi davni dan u studenom, prvo pitanje koje sam postavila bilo je smijem li ju odvesti u Disney World. Ne znam zašto sam to pomislila, jednostavno mi je izletjelo. Kada se sjetim tog trena pomislim da nas je tamo zaista dočekalo čudo“, rekla je Erin.

S tumorom koji se ne može operirati, tretman je bio povezan s odgađanjem trena smrti. No, sada, kada je uklonjeno 90% tumora, Bog je blagoslovio obitelj sa dodatnim vremenom za traženje terapije i lijeka.

„Ovo nam daje vremena da pokušamo naći lijek i iskušamo druge terapije, jedna od tih terapija nam može omogućiti da naša kćer poživi još nekoliko godina, a ne nekoliko mjeseci“, objasnila je Erin.

Nastavit ćemo se moliti za Lenu i radovati se onome što Bog planira za nju i njezinu obitelj.