NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMislio je da će umrijeti nakon teške prometne nesreće, no Bog je...

Mislio je da će umrijeti nakon teške prometne nesreće, no Bog je odlučio intervenirati

41-godišnjak je mislio da će umrijeti nakon teške prometne nesreće s motociklom, no Bog je odlučio intervenirati na nevjerojatan način. 

Zove se „Zmajev rep“. To je dio autoputa u SAD-u koji prolazi kroz Smoky Mountains s više od 318 zavoja koji se protežu na preko 11 milja, s nebrojenim upozorenjima za one koji se nastoje njime voziti.

Na nesreću, Kevin Diepenbrock i njegov prijatelj, Phil Polito, na teži su način naučili koliko je zapravo opasan „Zmajev rep“.

Diepenbrock i Polito sudarili su se nakon što je 29-godišnji Politu oštro nagazio na kočnice te se Diepenbrock zabio u stražnji dio njegova motocikla. Obojica su pala više od 100 stopa niz nasip.

Pokušao se pomaknuti, ali se onesvijestio

Polito nije preživio, ali Diepenbrock je. No, bez mobilnog signala, sve što je 41-godišnjak mogao napraviti bilo je ležati, vikati za pomoć i slušati aute i motocikle kako prolaze kraj njega i njegovog prijatelja.

Pokušao se maknuti, ali se onesvijestio zbog intenzivne boli radi zadobivenih ozljeda. Diepenbrock je bio siguran da neće preživjeti tako da je snimio posljednji pozdrav svojim mobitelom:

U videu, Diepenbrock je priznao da upropastio svoj život te da je bio „glup“, rekao je ljudima koje voli da se čuvaju.

„11 je sati. Čovječe, htio bih da kažeš…da nazoveš Tennessee i kažeš im da imaš muža koji se nije javio od 10:30 u jutro. Volim te. Ne znam što da kažem. Nadam se da ću uspjeti zaspati i pronaći policijskog službenika u jutro. Volim te, laku noć. Volim te, lijepo spavaj.“

Gotovo 30 sati poslije, žena koja se vozila na stražnjem sjedalu motocikla svog dečka zatražila ga je da se zaustave kako bi se mogla napiti vode.

Mislio je da će umrijeti nakon teške prometne nesreće
Screenshot: YouTube

Par je čuo čovjekovo vikanje

Diepenbrock je rekao Knoxville News Sentinelu da vjeruje kako je par čuo njegovo vikanje, ali kada nisu mogli vidjeli njegovo tijelo s mjesta gdje su stajali, odvezli su se po pomoć do obližnjeg lokalnog mjesta.

Vratili su se s još jednim čovjekom, Joshuom Johnsonom, koji se približio nasipu što je više mogao te je primijetio Diepenbrocka, ne znajući je li živ ili ne.

Diepenbrock se sjeća Johnsona koji je odskakivao nasipom pokušavajući ga dosegnuti:

„Znam da je mnogo ljudi bilo uključeno u sve to. Ali to je čovjek koji se spustio niz brdo, vidio sam ga, uhvatio me je za ruku i rekao ‘sve će biti dobro, izbavit ćemo te odavde” Kao je da će nazvati moju obitelj i tako to. Taj mi je čovjek značio sve na svijetu u to vrijeme.“

Nakon što je shvatio da je Diepenbrock živ, Johnson izjavljuje da je bio odlučan izbaviti Diepenbrocka na ovaj ili onaj način:

„Bio bi izbavljen na ovaj ili na onaj način. Već sam imao otprilike pet planova kako ću ga izbaviti, a jedan od njih je morao uspjeti.“

Johnson je ispunio svoje obećanje uz pomoć vatrogasaca iz Brount Countyja i nekoliko stranaca.

Božanska intervencija

Nije mogao biti zahvalniji za ulogu koji su Johnston i par na motociklu odigrali u njegovom spašavanju, te ju je nazvao „božanska intervencija“:

„Vjernik sam. Tako sam odgojen. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, kada govorim o tome da sam tamo dolje proveo 30 sati…Nije to jako lijepo područje. Nema razloga zašto bi osoba stala baš tamo da se napije vode. Postoje i druga mjesta gdje se može stati, a koja pružaju pogled na dolinu.

Puno se stvari dogodilo koje se inače ne bi dogodile. Iskreno smatram da Bog ima plan za mene i da ima plan za druge ljude, također. Nejasno je koja je to svrha, ali je sve ispalo u redu.“

Ovaj članak je prvi put objavljen 5. studenog 2016.