Znanstvenici su istraživali olupinu broda u Crvenom moru kada se pojavilo misteriozno stvorenje

Nevjerojatan je trenutak otkrića jezive olupine broda, no što ako se u svemu tome pojavi i misteriozno stvorenje? 

Znanstvenici su istraživali olupinu broda u Crvenom moru te su naišli na neobično stvorenje – a sve je snimljeno kamerama. Tijekom ekspedicije u Crveno more, OceanX OceanExplorer nisu samo pronašli jako veliku olupinu broda nego su pronašli i ogromno neobično stvorenje koje se u nju uselilo. 

Mattie Rodrigue, voditeljica programa OceanX, je prvotno bila jako uzbuđena istraživati dubine Crvenog mora koje je bilo prilično neistraženo. Crveno more dio je Božjeg završnog čina u izbavljenju ljudi iz egipatskog ropstva pri čemu je Bog razdvojio Crveno more

Ideja o Božjem razdvajanju voda je nevjerojatna i sama po sebi, a onda su Mattie i njezin tim pronašli ogromnu olupinu broda na 850 metara dubine. Na toj su dubini pronašli neobičnu izbočinu na morskom dnu. Poslali su tim s kamerom da istraži, a onda je pronađena olupina. 

Brod je identificiran kao Pella koja je potonula 2011. godina na putu do egipatske luke Nuweiba. Svi su bili jako uzbuđeni zbog pronalaska olupine te su željeli dodatno ju istražiti. 

Neobično morsko stvorenje ih je šokiralo

Dok su snimali olupinu ostali su iznenađeni kada im je u kadar uletjelo ogromno morsko stvorenje. 

„Bila sam u šoku“, rekla je Mattie, „Dokle god sam živa neću zaboraviti što se slijedeće dogodilo. Odjednom, dok smo gledali olupinu, u kadar nam je doplivalo ogromno stvorenje, pogledalo je u nas te se cijelim tijelom ovilo oko prednjeg dijela broda.“

Mattie je bila zadivljena tim stvorenjem koje je opisala kao veće od čovjeka. Ostatak tima opisao ga je kao pravo čudo Božjeg stvorenja. Pitali su se je li to legendarna divovska lignja koja može narasti do 13 metara. 

Tada je tim stupio u kontakt sa zoologom i stručnjakom za lignje Mikeom Vecchioneom. Nakon što je pogledao snimku tog stvorenja shvatio je da je riječ o ljubičastoj lignji. Tada su se istraživači zapitali: „Kako neke vrste u Crvenom moru obiluju na mjestima gdje bi druge odumirale?“ 

No, to je pravo čudo Božjeg stvorenja, zar ne? Ova snimka je zaista nešto posebno te ju morate pogledati! 

„Ali pitaj zvijeri, i poučit će te; ptice nebeske pitaj, i razjasnit će ti. Gušteri zemlje to će ti protumačit’, ribe u moru ispripovjedit će ti. Od stvorenja sviju, koje ne bi znalo da je sve to Božja ruka učinila?!“ (Job 12,7-9). 

NAJNOVIJE!