Mladi konobar je odlučio praviti društvo 91-godišnjem starcu

91-godišnji veteran sjedio je sa suzama u očima dok je pričao s mladim konobarom u restoranu u Pennsylvaniji – upijao je mnogo mu potrebnu pažnju i kontakt s ljudima.

Dylan Tetil, 24, radio je u svojoj smjeni kao konobar kada je upoznao starijeg djeda koji je samo htio pričati.

Djed se ispričao što je zaboravio svoj slušni aparat te je naručio piletinu, krumpir i pitu od jabuka. Kada je Tetil donio njegovu narudžbu, upotrijebio je svoju pauzu kako bi sjeo s tim starijim muškarcem i samo slušao njegove priče.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215541828444138&set=a.3513768328225&type=3

Druge osobe u restoranu su primijetile to divno djelo, a Lisa Meilander je čak uspjela dobiti i nekoliko fotografija koja je objavila na društvenim mrežama. Bila je preplavljena emocijama dok je gledala Tetilovo strpljenje i uživanje u razgovoru sa starcem.

„Starac se ispričao što je zaboravio svoj slušni aparat“, napisala je Facebooku, „Pričao je o danima u ratu kada je izgubio sluh. Imao je 91 godinu i mnogo priča. Dylan je strpljivo slušao te mu je poklonio svu svoju pažnju“.

Tetil je kasnije rekao da je taj djed bio jedan „od najdivnijih ljudi“ koje je upoznao u restoranu. Dok je djed nastavljao pričati, postao je emocionalan.

„Suze su mu tekle licem. Bilo je jasno da taj muškarac nije jako dugo osjetio dobrotu i da ga nitko jako dugo nije saslušao“, rekao je Tetil.

The elderly gentleman was seated in the booth directly across from my family as we ate dinner Saturday night at Eat'n…

Objavljuje Lisa MeilanderSubota, 17. kolovoza 2019.

Meilander je odlučila platiti starčev obrok, ali nije bila jedina s tom idejom.

„Željela sam ponuditi platiti za njegov obrok, ali prije nego došla do Dylana, prišao mu je jedan drugi muškarac koji je platio za starca“, napisala je na Facebooku.

„Netko je već platio“, nasmijao se Dylan, „Izgleda da su mnogi prisluškivali“.

Tetil, koji je student radiologije na lokalnom sveučilištu osjetio je posebnu povezanost s tim veteranom.

„Mi smo bili samo dva čovjeka koja su pričala jedan s drugim“, rekao je.

Tetil smatra da je jako važno odvojiti svoje vrijeme za druge.

Viral Photos Show Act Of Kindness From Eat 'n Park Employee

KINDNESS GONE VIRAL! This Eat'n Park employee from Belle Vernon, Pennsylvania, brought a 91-year-old combat veteran to tears, just by sitting down and listening to his stories. More: https://cbsloc.al/2z8NYwk

Objavljuje KDKA-TV | CBS Pittsburgh u Ponedjeljak, 19. kolovoza 2019.

„Vjerujem da poklanjanje samo pet minuta pažnje nekoj osobi može potpuno promijeniti kako gleda na svoj život“, rekao je.