Mladić (27) se probudio potpuno paraliziran, a nakon tri mjeseca uslijedilo je Božje čudo

27-godišnji mladić se jedno jutro probudio potpuno paraliziran te se našao u bolnici boreći se za život. Nakon tri mjeseca borbe, Bog je učinio čudo!

Cody Hively se čudesno oporavlja od Guillain Barreovog sindroma — smrtonosnog stanja koje odnese živote 1 od 20 pacijenata. Ovaj mladić iznenada nije mogao pomicati tijelo i njegov nevjerojatan oporavak je tako inspirativan.

“Bilo je stvarno uznemirujuće. Bio sam zarobljenik vlastitog tijela, minute su se pretvorile u dane, dani u tjedne, a tjedni u mjesece. Osjećao sam kao da mi cijelo tijelo gori”, rekao je.

Cody Hively sjeća se da je stanje počelo utrnulošću i trncima u stopalima koji su se polako proširili na ramena u roku od nekoliko tjedana. Jedno jutro probudio se potpuno paraliziran i našao se u bolnici boreći se za život.

“Liječnici su svaki dan govorili istu stvar, ovo bi moglo prestati sutra ili bi se samo moglo pogoršati”, prisjetio se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cody Hively (@codyhively)

Poteškoće s oporavkom od Guillain-Barreovog sindroma

Codyjevi simptomi dolaze od rijetkog autoimunog poremećaja, Guillain-Barreovog sindroma, koji napada živčani sustav. Postalo je tako ozbiljno da je jedva mogao kimnuti glavom. Na kraju su ga liječnici intubirali jer nije mogao disati. Cody je proveo sljedeća tri mjeseca boreći se za svoj život, moleći se za čudo.

Sve što je Cody mogao učiniti bilo je moliti se i nadati se da će pobijediti u borbi koja je bjesnila u njegovom tijelu. Cody je volio fizičke aktivnosti i biti glumac. Nije mogao zamisliti da bude zarobljen u tijelu koje odbija obavljati osnovne stvari poput disanja ili gutanja.

Ali ovo užasno stanje omogućilo je Codyju, njegovim prijateljima i obitelji da vide Boga na djelu. Nakon tri mjeseca zarobljenosti u njegovom tijelu, Bog ga je počeo iscjeljivati.

Nikada nije gubio nadu

Postupno su se osjeti i pokreti počeli vraćati u svaki dio njegova tijela. Njegov liječnički tim potom je premjestio Codyja u ustanovu za rehabilitaciju gdje je naučio hodati, govoriti i ponovno se sam hraniti. Osjećao se tako nevjerojatno blagoslovljenim da je napravio samo korak da bi uvijek napravio nekoliko dodatnih.

“Kada sam počeo hodati, osjećao sam se kao da sam ponovno živ, svaki tjedan bih napredovao čak i ako je to bilo nekoliko dodatnih koraka”, rekao je.

Tijekom svog putovanja oporavka od Guillain-Barreovog sindroma, Cody kaže da nikada nije gubio nadu. Koliko je to nevjerojatno? Možete li zamisliti kako bi bilo od zdravog, aktivnog 27-godišnjaka postati potpuno paraliziran mjesecima?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cody Hively (@codyhively)

Što dulje hodam s Isusom, to sam više zahvalan za njegov blagoslovljeni dar nade. Može započeti poput treptaja plamena i zapaliti naša srca da se probijemo kroz bilo koju bitku zbog nade koju imamo u Kristu.