Mladić (19) iz Afganistana udario i srušio 76-godišnju redovnicu u Austriji

19-godišnji mladić iz Afganistana je brutalno udario i srušio na pod 76-godišnju redovnicu u austrijskom Grazu.

Napad je samo posljednji u nizu barbarskih napada koji su se dogodili diljem zapadne Europe u posljednjih mjesec dana.

Afganistanski 19-godišnjak, koji je vlastima bio poznat po prethodnim kaznenim djelima zbog droga i napada, udario je stariju redovnicu u lice srušivši je na pod dok je u subotu popodne putovala u autobusu s drugom redovnicom. Ubrzo nakon toga, počinitelj je pobjegao s mjesta događaja.

Nakon pregleda snimljenih videozapisa iz autobusa, Državni ured za zaštitu ustava i anti-terorizam odmah je identificirao napadača rođenog u Afganistanu i uhitio ga.

Ubrzo nakon uhićenja, nakon ispitivanja u policiji, afganistanski migrant priznao je zločin. Prema policiji, motiv napada još uvijek nije jasan.

U Austriji divljaju napadi na kršćane i kršćanske objekte

Samo u proteklih tjedan dana austrijski glavni grad bio svjedokom tri odvojena incidenta u kojima su sudjelovali islamistički počinitelji, a jedan je rezultirao ubojstvom četiri osobe.

Prošlog četvrtka rulja od 30 do 50 turskih islamista upala je u župnu crkvu sv. Ante Padovanskog u Favoritenu u Beču, udarajući nogama po klupama i crkvenom namještaju u crkvi, uzvikujući „Allahu Akbar“, prije nego što je pobjegla s mjesta događaja.

Dva dana kasnije, 25-godišnji afganistanski migrant uhićen je nakon što je upao u katedralu Svetog Stjepana u Beču, vičući islamističke parole dok se župa pripremala za nedjeljnu proslavu blagdana Svih svetih. Državni ured za zaštitu ustava i borbu protiv terorizma trenutno istražuje slučaj.

Oba incidenta dogodila su se samo nekoliko dana prije nego što je 20-godišnji Kujitim Fejzulai, simpatizer Islamske države i dvojni državljanin Sjeverne Makedonije i Austrije, ubio četiri osobe i ranio 22 osobe tijekom divljanja u Beču u ponedjeljak, prenosi Tribun.