NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMladić koji je "umro" 13 puta našao je novi život u Isusu...

Mladić koji je “umro” 13 puta našao je novi život u Isusu Kristu

Izvanredna priča o izbavljenju mladića koji si je pokušao oduzeti život ne jedan, dva ili tri, već trinaest puta daje nadu mladim ljudima koji se bore s teškim ovisnostima o drogama diljem svijeta.

Stu je živio životom ovisnosti o teškim drogama poput heroina, a čak i nakon što se predozirao 13 puta, Bog mu je svaki put spasio život.

Pokušao je sve, ali mu ništa nije polazilo za rukom, dok nije iskusio ljubav Isusa Krista.

Stu kaže da je probao sve lijekove na svijetu kako bi se osjećao bolje od depresije, ali ništa ga nije moglo zadovoljiti.

Svakodnevno je konzumirao heroin

Za svoj 18. i 19. rođendan počeo je uzimati heroin svaki dan. Jednog dana su njegovi roditelji pronašli puno igala koje su ležale posvuda. Bili su uzrujani što se ponovno drogira i rekli su da su pokrenuli hitni slučaj.

Nakon rehabilitacije, otišao je ravno do tate na posao, a onda mu je rekao da ide po cigaretu, otišao ravno do trgovca po smrtonosnu dozu. Zatim je otišao kući i ubrizgao si injekciju te osjetio kako sve blijedi.

Imao je viziju anđela nad krevetom

Probudio se sa zamagljenim vidom te je imao viziju anđela koji lebdi nad njegovim krevetom i tjera mu zrak u pluća. Tada je prvi put shvatio da mora izbaciti ovisnost iz svog života.

Njegov otac Jeremy Rothon govori o “pouzdanju u Gospodina svim srcem” te kaže da nismo sposobni nositi se sa stvarima kao ljudi, a jedini put je kroz Krista.

Njegova sestra Kate Campbell kaže da nikada nije htjela odustati od svog brata i da je bila uvjerena da će ga Bog spasiti.

Tri godine je slobodan od droge i sretno je oženjen

Otišao je na farmu gdje su bili ljudi iz zatvora i odvikavanja i tamo je predao svoj život Isusu. Kaže da mu je rekao “uzmi moj bezvrijedni život”, a bilo je teško jer je do sada nosio teret svog život.

Bio je na antipsihoticima, antidepresivima, prestao je uzimati tablete i od tada je stvarno slobodan. Sada je zadnje 3 godine oslobođen ovisnosti o heroinu sretno je oženjen.

Kaže da sve laži u njegovoj glavi nikad nisu dopustile vjerovati Bogu te napominje da je Bog predobar i prevelik za njega. Također, kaže da mu je sestra, dok je bio na odvikavanju, napisala Galaćanima 2,20 na ruku i da je to bilo toliko duboko da mu se obistinilo u životu.

“Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist. A što sada živim u tijelu, u vjeri živim u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene.” (Galaćanima 2,20)