On će te sačuvati od pada

Želio bih vas podsjetiti da je Krist moguć očuvati vas od pada. Kakvo divno obećanje! To znači da ne morate dolaziti do oltara svaki put kad su sastanci u vašem gradu i da ne morate uvijek iznova doživljavati ono iskustvo – spašen jednoga dana, izgubljen sljedećega. Ako si živio takvim životom, moj brate, pođi dublje nego što si dosad bio. Ti nisi moguć sam sebe sačuvati, ali on je moguć sačuvati te od pada.

Mnoge će prepreke stajati na tvojem putu. Mnoge će se zapreke morati ukloniti. Mnoge će se poteškoće morati nadvladati. Možda ćeš nogom udariti o stijenu, ali on će te sačuvati od pada. Možda ćeš biti kušan, ali slava Gospodinu, on će te sačuvati od pada. Što će tvoja kušnja biti veća, obilnija će biti njegova milost. Što dublja tvoja nevolja, veća njegova sila. Što mračnija noć, to sjajnije svjetlo koje te vodi iz mraka.

Aleluja! On je moguć spasiti; on je moguć sačuvati onoga koji se predao. On je moguć sačuvati te od pada ako staviš svoje pouzdanje u njega.

Sjeti se Petrova hodanja po Galilejskom moru; drži svoje oči na Isusu, a ne na valovima. Drži svoje oči na Gospodaru, a ne na svojim nevoljama, i nikada nećeš potonuti.

Autor: Charles S. Price

IZVORPut života