NaslovnicaDuhovnostTvoja će molitva biti uslišana u pravo vrijeme

Tvoja će molitva biti uslišana u pravo vrijeme

Ponekad molitva stoji kao prosjakinja pred vratima i čeka Kralja da je ispuni onim blagoslovima koje traži.

Poznato je da Gospodin daje vjeru, ali nas često i kuša dugim čekanjem. Dozvoljava da u ušima glas Njegovih službenika odzvanja kao jeka s bakrenog neba. Kucali su na zlatna vrata, ali ostala su nepokretna kao da su zahrđale prijevornice. Vikali su kao Jeremija: ”Obastro si me oblakom da ne prodru molitve”.

Često su pravi vjernici dugo i strpljivo čekali na odgovor, ne zato što njihove molitve nisu bile dosta žarke, ni zato što nisu bile primljene, već zbog toga što se tako svidjelo Njemu — Svemogućem.

Bog daje svakome kako sam želi

On daje svakome kako sam želi. Tako nas često uči strpljenju. Prosjaci ne mogu birati vrijeme, mjesto i način darivanja, ali moramo paziti na naše molbe ako nismo odmah uslišani.

VIDI OVO: NEUSLIŠANE MOLITVE: Zašto Bog ne odgovara?

Božji računi bit će točno i na vrijeme isplaćeni. Ne dozvolimo sotoni da smanji naše pouzdanje u Božju istinitost ukazujući na naše neuslišane molitve. Ne znači da naše molitve Bog nije čuo. Bog ih čuva. Nije ih odnio vjetar, one su pohranjene u Kraljevom arhivu. Postoji registar u nebeskoj palači u kojem je zabilježena svaka molitva.

Molitva će biti uslišana u pravo vrijeme

Iskušani vjerniče, tvoj Gospodin ima posudu u kojoj čuva dragocjene kapi tvojih suza i knjigu u kojoj su tvoji jecaji zapisani. Tvoja će molitva biti uslišana u pravo vrijeme. Zar ne možeš malo sačekati? Nije li Božje vrijeme bolje od tvog?

VIDI OVO: 5 prepreka zbog kojih molitve ostaju neodgovorene

Odjednom, On će se iznenada pojaviti kako bi tvoju dušu obradovao i uklonio tvoje pokajničko ruho te pepeo tvog dugog čekanja. Obući će te u kraljevske haljine satkane od ispunjenih očekivanja.

Autor: Charles Spurgeon