Molitva da se prisjetite: Bog se danas bori za vas!
Foto: People photo created by jcomp - www.freepik.com

„Ne bojte se njih! Ta Jahve, Bog vaš, bori se za vas.“ (Ponovljeni zakon 3, 22)

Jedna je stvar sigurno, ako ste vjernik koji živi kao sol i svjetlo u mračnom svijetu, neće biti dugo prije nego naiđete na prepreke i napade neprijatelja. Božje su riječi istinite, bitka je stvarna i žestoka.

Ako se danas borite s poteškoćama, znajte da niste sami. Niti ste ostavljeni da se borite sami. Mnogi su od nas u bitci s vama, a Bog je onaj koji se bori za svoju djecu i stalno ih štiti.

Dao nam je svoju riječ koja je snažna i istinita, tako da ćemo imati mudrosti da se suprotstavimo neprijatelju. Ne moramo hodati u strahu, jer ako pripadamo Kristu, neprijatelj nikada neće imati posljednju riječ. Sigurni smo u Božjim rukama a On nas stalno podsjeća preko svoje Riječi da ustrajemo.

Nikada niste sami u svojoj borbi. Dopustite Bogu da preko vas učini ono što nikada ne biste mogli sami. On je s nama. Uvijek. I on je moćan.

VIDI OVO: 10 molitvi na koje će Bog uvijek odgovoriti

Dragi Bože,

Zahvaljujemo ti što si pobijedio grijeh i smrt svijeta. Zahvaljujemo ti što si došao da oslobodiš zarobljenike. Zahvaljujemo ti za djelo otkupljenja u našem životu. Zahvaljujemo ti za slobodu i nadu koju donosiš.

Tvoja nam Riječ kaže „ustrajte“ i to ćemo činiti, po snazi Tvojeg imena. Neprijatelj nema moć nad nama i mi se protiv njegovih planova borimo Tvojim riječima istine.

Znamo da nikada nismo sami jer ti stalno djeluješ u ime svoje djece, štitiš, braniš, jačaš, prokazuješ zla djela, iznosiš na svjetlo ono što treba znati, štitiš nas od okrutnih napada koji nasrću na nas a da to ni ne znamo.

Molimo te da nam podariš mudrost preko koje ćemo razaznati i raspoznati zamke neprijatelja kako bismo se oduprijeli njegovom djelovanju.

Molimo te da nas podsjećaš da se stalno molimo za sve vjernike.

Molimo te da nam pomogneš da budemo budni u tamnom svijetu.

Molimo te da nam pomogneš da budemo sol i svjetlost, da imamo ljubavi i milosti, ali da ne potpadamo pod grijeh.

VIDI OVO: 5 biblijskih stihova kao dokaz da Bog čuje naše molitve

Molimo te da nam pomogneš da se sjetimo svakog dana na sebe staviti tvoju bojnu opremu, jer ti si nam dao sve što nam treba da danas budemo ustrajni.

Zahvaljujemo ti što si puno veći od ičeg s čim se u ovom životu borimo i što smo nadišli zato što si nas oslobodio.

Zahvaljujemo ti na tvojoj istini, „Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano.“ (Izaija 54, 17)

Gospodine, molimo te za tvoj mir, tvoju zaštitu. Pouzdamo se u to da stalno djeluješ za nas. Molimo te da doneseš pravdu i svjetlost jer znamo da ti prokazuješ zla djela.

Zajedno stojimo u Tvojem velikom i moćnom imenu i vjerujemo da si s nama.

U ime Isusa Krista, amen.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

Ostale molitve možete pronaći na OVOM LINKU!