Molitva dana: Vodi me, Oče, po svome planu

Molitva dana se može moliti u bilo koje doba dana, ali najbolje ju je izmoliti na početku dana. Dok se pripremate za dan koji je pred vama, kažite: “Vodi me, Oče, po svome planu.”

Dobro je imati želje i planove za budućnost, a najbolje je znati da uz Božju pomoć možemo hrabro kročiti kroz život i da On ima dobre stvari za nas. Dok putujemo životnom cestom, ne bismo se trebali brinuti kuda idemo, već koga slijedimo.

Radije bih slijedio Božje vodstvo i stajao na putu, nego krenuo svojim putem i posrnuo. Kada nisam siguran u točan put koji treba slijediti, Bog ga osvjetljava. Mir nalazim u riječima koje je Bog izgovorio preko proroka Izaije.

“Vodit ću slijepce po cestama, uputit’ ih putovima. Pred njima ću tamu u svjetlost obratit’, a neravno tlo u ravno. To ću učiniti i neću propustiti.” (Izaija 42, 16)

Kada hodamo u mraku, svjetiljka je vrlo korisna – inače bismo mogli naletjeti na nešto i pasti. Jednostavnim praćenjem Svjetla svaka prepreka postaje vidljiva. Božja Riječ je također poput svjetiljke koja nas vodi. Svako Božje dijete uvelike je blagoslovljeno jer ima Boga koji ga vodi i Riječ kroz koju mu govori. A Njegova Riječ je puna obećanja koja će On ispuniti.

Molitva dana

Nebeski Oče, hvala što si mi darovao još jedan dan života i priliku da mogu živjeti i biti s mojim voljenima. Hvala na još jednom prekrasnom izlasku sunca. Hvala na predivnim zvukovima prirode, od povjetarca koji se širi kroz drveće do cvrkuta ptica. Ti si divan Bog, pun milosti i milosrđa.

Oče, ne znam tko će ili što će danas doći na moj put. Ali znam da si Ti moja stijena i moja tvrđava. Ti si moj štit od svakoga zla. Pomozi mi da se danas usidrim u Tebi. Pomozi mi da hodam po Tvojoj istini, a ne mojim osjećajima.

Kao i svi prethodni, i ovaj dan će imati zahtjevnije trenutke i zato Te molim za novu snagu. Pomozi mi da se mogu nositi sa svim izazovima. Poznate su ti i borbe s kojima ću se danas suočiti. Budi sa mnom dok prolazim kroz njih.

Oče, tebi su poznate sve moje slabosti. Znaš koliko se svaki dan moram boriti protiv lakozavodljivih grijeha. Ako se spotaknem, neka me Tvoj Duh opomene i potakne da tražim Tvoj oprost. Pomozi mi da svaki puta ustanem. Vjerujem da me Tvoja ruka čuva od svih sotonoskih napada i da nikada nećeš dopustiti da potonem. Ti si iznad svih i svega, Ti si moćan!

Oče, budi uz moje voljene. Blagoslovi moj brak i moju djecu. Prati svaki njihov korak i gdje god budu, bdij nad njima i čuvaj ih. Ti znaš koliko mi je život ispunjen zato što ih imam. Oni su dar od Tebe i zato sam Ti uvijek zahvalan za svakog člana obitelji.

Tvoja Riječ kaže da Ti upravljaš naše korake. Vjerujem da ćeš me voditi na putu koji imaš za mene. A kada budem preslab ići dalje, nosi me u svojim rukama. Amen!

Kratka molitva na početku dana

Molitva na početku dana…

Objavljuje Novizivot.net u Srijeda, 8. kolovoza 2018.

“Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se” (Izaija 40,31).

Molitve za druge potrebe pronađite na ovom linku!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!