Dnevna molitva za dane kada se osjećate tjeskobno

Jeste li spremni moliti se ovu molitvu svakoga dana idućih mjesec dana kako biste vidjeli pomaže li to vašoj tjeskobi?

Ja sam posve dragoga svojega! I srce je njegovo puno čežnje za mnom“. (Pjesma nad pjesmama 7, 10)

Kada sam prvi puta čitao u knjizi koju je napisao Brennan Manning koja se zvala ”Bijesna Božja čežnja” (The Furious Longing of God”) o molitvi o kojoj ću govoriti, isprva sam mislio da zvuči previše jednostavno, ali sam svejedno odlučio dati priliku. Ne mogu se sjetiti točnih riječi koje je Manning napisao, ali se sjećam da sam čitao ovih stihova: „Ako budeš ovu molitvu molio svakoga dana jedan mjesec, ona će te promijeniti“.

>> Molitva za unutarnji mir

I ta molitva me promijenila. Ova molitva od četiri riječi je postala molitva koju sam često molio kada god bih se osjećao tjeskobno:

– Prije nego što sam otišao kod onkologa kako bih dobio rezultate nalaza: Abba (Oče), ja pripadam Tebi.

– Kada sam se šetao ulicom u pola noći jer sam bio zabrinut oko posla i financija: Abba (Oče), ja pripadam Tebi.

– Kada sam bio zabrinut oko veze ili nevolja oko posla: Abba (Oče), ja pripadam Tebi.

– Dok sam se molio za prijatelja: Abba (Oče), (umetni ime prijatelja) pripada Tebi.

I dok sam se tako molio počeo sam se prisjećati svega onoga što Bog jest: On je silan, svemoćan, dobar, milostiv, On nas ljubi i on je naš Abba (Tata).

Dok sam se molio osjećao sam kako me okružuje ono tko Bog jest: On je u kontroli, bezgraničan, iznad našeg poimanja i uvijek želi najbolje za mene.

Dok sam se molio počeo sam vjerovati u ono što sam ja: čovjek, koji živi u oproštenju, vrijedan, ljubljen i onaj za kojime Bog čezne.

Pitanje: Jeste li spremni moliti se ovu molitvu svakoga dana idućih mjesec dana kako biste vidjeli pomaže li to vašoj tjeskobi?

> Molitva koja oslobađa od stresa i umiruje um

Molitva: Izdahnem i udahnem za vrijeme molitve kao što je Brennan Manning i predložio u svojoj knjizi, ali sam pronašao svoj vlastiti ritam:

Udisaj: Abba (Oče)

Izdisaj: Ja pripadam

Udisaj i izdisaj: Tebi.

Shvatio sam da me ova kombinacija udisaja i izdisaja smiruje. Ovo mi ima smisla jer nitko od nas nije isključivo tjelesno biće, nego i duhovno. Mi smo oboje i zbog čega ne koristiti oboje dok tražimo mir usred naše tjeskobe i anksioznosti?

Autor: Wendy van Eyck; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com