molitva za mame i bake
Foto: Pixabay

Majke i bake, vi zaslužujete blagoslove i poštovanje zbog onoga što jest i za sve što činite. Bez obzira koliko imate godina – bile same ili u braku – evo molitve za blagoslov nad vama. Za svako dobro djelo, za svaku dobru riječ, i za svaki čin ljubavi koje ste učinili zbog onih koje volite.

Molitva za mame i bake:

Dragi Gospodine,

Blagoslovi svaku majku i baku najboljim duhovnim blagoslovima danas. Utvrdi u njenom srcu i duhu djelo njezinih ruku i ljubav koju je besplatno dala onoj djeci za koju se Ti brineš. Potvrdi njenu vrijednost svakodnevno tako da ona ne sumnja da li je voljena, cijenjena, i obožavana u očima svog Nebeskog Oca.

Stvori u njoj duboko saznanje Tvoje zaštite i uzdanja. Zato će briga i strah nestati dok ona stavlja svoje voljene u Tvoje ruke. Neka zna da svaka molitva koju je molila i svaka ohrabrujuća riječ koju je govorila za svoju djecu / unuke pretvorena u slatku, mirisnu žrtvu pred Tvojim tronom.

Šapni u njezin duh slatke riječi koje želi čuti od Tebe – da je ništa ne može odvojiti od Tvoje ljubavi. Neka se svakodnevno hrani obećanjima iz Tvoje riječi, i s vjerom se pouzdajući u stvari za koje si objavio istinitim. Neka zna da nagrađuješ vjernost, ali da pravi uspjeh nije u njenim dostignućima ili nagradama. Neka se odmara u saznanju da je učinila sve što je mogla. I da ona i oni koje voli zaista pripadaju Tebi. Blagoslovi je duhom sluge tako da i ona nauči svoje bližnje radosti da jednog dana čuju, “Bravo!”

Ukloni svaku krivnju, bilo lažnu ili pravu, i zamijeni je svojom nevjerojatnom milošću i oproštenjem. Neka svoju djecu ili unuke vidi Tvojim očima, znajući da je u Tvojim rukama najsigurnije mjesto na kojem mogu biti. Smiri svaku sumnju, i ojačaj njezino povjerenje u Jedinog koji može donijeti dobro u svaku situaciju.

Daj joj mudrost i vodstvo da upravlja Tvoju dragocjenu djecu na Tvoj put, i da onda rezultate prepusti Tebi, Gospodine. Pomozi joj da voli bez ograničenja, da se moli bez prestanka, i živi bez kajanja. Blagoslovi je slatkom ovisnošću o Tebi, tako da ona prihvati svoje mane, a da ipak prepozna i prihvati Tvoju nagradu i pohvalu – i Tvoje zadovoljstvo što je Tvoje voljeno dijete.

Kada molitve djeluju neuslišane, a snovi neostvareni, otvori njezine oči da vide izvan ovog svijeta Nadu koja nas nikad ne razočarava, i da vidi Oca koji je nikada neće ostaviti ni napustiti. Daj joj hrabrosti da ustraje i u najtežim trenucima svog života. Blagoslovi je iskrenošću, neporočnošću, i razigranošću što pokazuje njezinoj djeci da je ljudsko biće, a opet nepokolebljiva u svojoj želi da Te poznaje.

Neka njezina radost bude zarazna; neka njezina strast bude čista; i neka njezin život bude ispunjen svim blagoslovima koje zaslužuje – u posebnim danima, i svakog dana njenog života.

U Isusovo ime,

Amen.

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Crosswalk.com