Molitva mijenja stvari: Za Boga nema ograničenja
Foto: Unsplash

Molitva mijenja stvari u našem životu i u životima onih za koje molimo. Ne postoji ograničenje u onome što Bog može pružiti svojoj djeci.

„Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova“. (Jakovljeva 5, 16)

Omiljeni stih moje majke s ukrasne pločice, koja visi iznad ulaznih vrata u našoj kući, neprestano nas je podsjećao na to da molitva mijenja stvari. Od malena, majka mi je pričala kako je ovo vrijedilo za njezin život.

Govorila bi mi o teškoćama s kojima bi se suočavala i nakon toga bi mi rekla neka molim, zajedno s njom, u vezi tih poteškoća. Kasnije, uvijek bi dala Bogu slavu kada bi dijelila radosne vijesti o tome kako je Bog odgovorio na te molitve. 

To zaista jest naše pouzdanje. Sve u vezi čega molimo, ako je u skladu s Očevom voljom, bit će nam ostvareno. Što više vremena provodimo s Njime, to ćemo bolje razumjeti Njegovu volju i naučit ćemo kako se moliti za ostvarivanje Njegove volje. 

VIDI OVO: Mijenja li molitva Božji naum?

Molitva mijenja srce vjernika

Zapamtite, molitva ne mijenja Božji um, već mijenja srce vjernika. Neke molitve bivaju trenutačno ostvarene, jednostavno iz razloga jer smo molili sa shvaćanjem da nas naš Otac voli i da nam daje dobre darove.

Druge molitve zahtijevat će neko vrijeme ili određene pripreme, prije nego što budu ostvarene. U međuvremenu, mi trebamo biti voljni ustrajati u molitvi. 

Bez obzira na Gospodinov odgovor ili vrijeme, vjerujemo da su planovi, koje On ima za svoju djecu, najbolji. To znači da možda nećemo dobiti točno ono za što smo se molili, već nešto puno bolje. To je Božje zadovoljstvo; jer On sam savršeno poznaje žudnje naših srca i želi ih ispuniti. 

Naš najmoćniji alat za preoblikovanje svijeta u kojem živimo i života, uvijek je dostupan. Molitva nam omogućuje da svjedočimo Božjoj prisutnosti u svakoj situaciji.

Kako ulažemo naše vrijeme, pozornost i ustrajnost u razgovor s Bogom, počet ćemo uvidjeti kako ne postoji ograničenje u onome što Bog može pružiti svojoj djeci, bez obzira na okolnosti. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com