Molitva na kraju dana
Foto: Pixabay

Predivna molitva na kraju dana koju možete izmoliti i ove večeri!

Još jedan dan dolazi kraju, i možda ste u potrazi za načinom da predate svoje snove Bogu, oprostite nepravdu koja vam je danas učinjena, ili tražite od Duha da s vama razgovara u snu. Ako niste sigurni što točno reći dok se sami suočavate s još jednom noći ili sa sutrašnjim izazovima, molite ove riječi i učinite ga Gospodinom vaše noći!

Molitva na kraju dana

Nebeski Oče, moj dan dolazi kraju, i spremna sam otići na spavanje. Ali prije nego što to učinim, moram ti zahvaliti za tvoju vjernost u ovom danu. Svaki je dan dobar, jer čak i kad sve ne ide onako kako planiram, ili kada svijet izgleda u kaosu, dobar je jer ti sve držiš pod kontrolom.

Zahvaljujem ti, Bože, za svaki trenutak kada sam danas bila svjesna tvoje pomoći, za svaki trenutak kada se tvoja nevidljiva prisutnost činila tako bliskom. No, hvala ti također Gospodine i za sve ono što radiš iza kulisa, ono što ja ne vidim, za trenutke kada su anđeli poslani s Nebesa i djelovali u moju korist na meni nepoznate načine.

Oprosti mi za sve budalaste postupke koje sam danas počinila ili sve ono što sam učinila bez da sam prvo tražila tvoj blagoslov i mudrost. To su trenuci koje bih radije zaboravila, međutim, tako sam zahvalna za oprost koji daješ kad ga tražim. Ne želim ići u krevet bez da je sve između nas čisto, Gospodine. Naše prijateljstvo mi znači previše, a tvoja svetost to i zaslužuje. Hvala što me voliš takvu kakva jesam. Tvoja ljubav me tjera da ti dam sve i ispunjava moje srce hvalom radi odnosa koji imamo zbog Isusa.

VIDI OVO: Večernja molitva – za zaštitu i blagoslov

Dok večeras zatvaram svoje oči, molim za voljene koji me okružuju, za prijatelje i one koji te trebaju upoznati, Gospodine. Molim da ih tvoja ljubav, poput milijardi zvijezda na noćnom nebu, dodirne i pomogne im da vide tko si ti zapravo. Molim za naš svijet i one u njemu. Molim za njihove potrebe, kao i za moje.

Podari mi noćas, Bože, dobar san, tako da se mogu probuditi osvježena i spremna da započnem još jedan dan s ljubavlju prema tebi. Hvala ti još jednom za blagoslove koji su tako nezasluženi i previše brojni da bih ih izbrojala. Volim to što sam tvoje dijete, i čeznem da riječ „vjerna“ opiše moju službu tebi, svakog dana u svakoj godini. Kad se ujutro probudim, neka to bude s radosnim smiješkom, a ne s prgavom naravi. Neka tvoja zaštita i tvoja prisutnost obaspu ovo mjesto mirom i sigurnošću u obrani od neprijatelja. Laku noć, Gospodine.

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Crosswalk.com