Molitva na Noć vještica

Molitva na Noć vještica prilika je da slavimo Isusa zbog pobjede nad tamom i smrću i molimo Ga da potakne sve izgubljene da se odvrate od zla.

Nije neuobičajeno da se ljudi muče oko toga hoće li slaviti Noć vještica. Neki to vide kao mračan dan pun zlih utjecaja, dok drugi smatraju da je to bezopasno vrijeme za zabavne kostime i slatkiše.

Noć vještica, koliko god bila komercijalizirana, ima gotovo potpuno pogansko podrijetlo. Noć vještica je, prema katoličkim službenicima, poganski blagdan izravno suprotstavljen katoličkom blagdanu Svih Svetih. Sve do 7. stoljeća prije Krista, Noć Svih svetih padala je zapravo na 13. svibnja. Noć vještica danas se slavi 31. listopada jer se na taj dan dogodio drevni galski festival Samhain, koji se smatra najranijim poznatim korijenom Halloweena. Godine 835. papa Grgur IV. premjestio je svetkovinu Svih svetih na 1. studenoga upravo da bi potisnuo keltsku svetkovinu Samhaina, piše 24sata.

Zašto kršćani ne bi trebali slaviti Noć vještica?

Iako Biblija ne govori o Noći vještica, daje nam neke upute na temelju kojih možemo donijeti odluku. U Starom zavjetu čarobnjaštvo je bilo zločin koji se kažnjavao smrću (Izlazak 22, 18; Levitski zakonik 19, 31; 20, 6). Novozavjetno učenje o okultnom je jasno. Djela apostolska 8, 9-24 govore o Šimunu, pokazuju da se okultizam i kršćanstvo ne miješaju. Izvještaj o čarobnjaku Elimu u Djelima 13, 6-11 otkriva da se čarobnjaštvo nasilno suprotstavlja kršćanstvu. Pavao je Elima nazvao đavoljim djetetom, neprijateljem pravednosti i izvrtačem Božjih putova. U Djelima 16 se spominje ropkinja koja je proricala sudbinu. Ona je izgubila svoje demonske moći kada je Pavao istjerao zlog duha.

Ako kršćani žele sudjelovati u Noći vještica, trebaju razmisliti je li njihov stav, odijevanje i što je najvažnije, njihovo ponašanje u skladu s novim životom koji im je Krist darovao.

Molitva na Noć vještica

Dragi Isuse, veličamo Te i zahvaljujemo Ti što si pobijedio svaku tamu. Svojim uskrsnućem pobijedio si smrt i neprijatelja ljudskih duša. Omogućio si nama grešnicima da se možemo pomiriti s Ocem nebeskim. Vjerujemo da si Put, Istina i Život i da nitko ne dolazi k Ocu osim po Tebi.

PROČITAJTE: Zašto je slavljenje Noći vještica toliko opasno?

Isuse, Svjetlu svijeta, pomozi da mnogi koji hodaju u tami čuju za Tebe kao Spasitelja grešnih duša. Pomozi da izgubljenima zasja svjetlo u srcu – da čuju Radosnu vijest, pokaju se za svoje grijehe i vjeruju u Tebe. Molimo Te za one koji su pod utjecajem okultnog, praznovjerja i raznih sotonskih zamki da čuju poziv Tvoga Duha i predaju se Tebi.

Dodirni naša srca i naše umove i ispitaj našu savjest. Odagnaj od nas svaku zlu misao, svaku nečistu ideju, svaku nedoličnu riječ, svu zavist, ponos i licemjerje, svaku laž, svaku prijevaru, svako svjetovno iskušenje, svu pohlepu, svu taštinu, svu zloću, sav gnjev. Silom Duha Tvoga preobražavaj nas u Tvoj lik. Amen!

NAJNOVIJE!