Molitva prije učenja

Molitva prije učenja važna je jer želimo da Bog učini naše učenje kvalitetnim i usmjeri naše misli na gradivo.

Kada se spremate za učenje, pitate li se ikada odakle početi? Ponekad nas pomisao na pripremu za ispit ili usmeno odgovaranje čini tjeskobnima. Mnogi osjećaju nervozu jer nemaju puno vremena za pripremu. Nastavno gradivo se nagomilalo. Što učiniti?

Prva i najvažnija stvar – prije svakog pothvata u životu, dođimo najprije Bogu u molitvi i iznesimo Mu stvari. Reći ćete da On već sve zna – ISTINA – ali želi čuti iz naših usta što nam je na srcu i što trebamo. On nam je spreman pomoći, zaštititi nas i blagosloviti svaki dio našeg života. Sve što trebamo jest obratiti Mu se i moliti za Njegovu pomoć. Uspjeh dolazi iz dvije komponente – našeg truda i Božje pomoći.

Molitva prije učenja

Dragi nebeski Oče! Priznajem da sam zabrinut, jer čeka me ozbiljno učenje. Pomisao na ispit (ili usmeno odgovaranje) ponekad stvara strah i nemam apsolutno nikakvog povjerenja u vlastitu mudrost. Obećao si dati mudrost onima koji od Tebe traže. Zato dolazim k Tebi da me smiriš i vodiš kada krenem učiti!

Oprosti mi za svo vrijeme koje sam potratio i oprosti sve moje nedostatke. Shvaćam važnost mog obrazovanja i tražim pomoć od Tebe. U potpunosti se oslanjam na Tebe, Učitelju, jer si riznica sve mudrosti i znanja. Teže se nosim s nekim nastavnim predmetima, zato blagoslovi moj um i pamćenje.

PROČITAJTE: Molitva za polaganje ispita u školi i na fakultetu

Pomozi mi da se koncentriram na gradivo koje je važno, da prepoznam što je manje važno i da moja priprema urodi plodom. Smiri sve vanjske utjecaje i ne dopusti da me ljudi ili društvene mreže ometaju dok učim.

Potpuno Ti se predajem i molim za Tvoje božansko vodstvo. Molim Te, ukloni svaki strah iz moga bića i ispuni me povjerenjem. Amen!

Molitva prije ispita

Nebeski Oče, uskoro ću polagati važan ispit. Zahvaljujem Ti što se moja vrijednost
ne temelji na mom učinku, već na Tvojoj velikoj ljubavi prema meni. Dođi u moje srce da zajedno prođemo kroz ispit.

Hvala Ti za mnoge talente i darove koje si mi dao i za mogućnost obrazovanja. Smiri moje živce i tjeskobu, pomozi mi da se sjetim svega što sam učio, da to jasno izrazim i da odgovorim na pitanja najbolje što mogu.

Molitva prije ispita
Foto: Pexels

Pomozi mi, ne samo s ovim ispitom, već i mnogim životnim ispitima koji će me sigurno čekati. Pomozi mi da ostanem usredotočen, smiren i čvrst u spoznaji da, bez obzira što se dogodi na ispitu, Ti si tu uz mene. Hvala za Tvoj mir i Tvoju ljubav u mom životu. Hvala na dobroti i brizi za mene. Amen!

PROČITAJTE: Molitva za školu: Molite da vas Bog blagoslovi i osnaži

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

NAJNOVIJE!