Molitva za školu: Molite da vas Bog blagoslovi i osnaži

Molitva za školu može biti od velike koristi djeci, roditeljima i učiteljima za uspjeh u školi. Molite da vas Bog blagoslovi i osnaži.

Bog želi da se molimo za sve naše životne potrebe. Bez obzira bila to škola, fakultet, posao, dobro Mu je doći u iskrenoj molitvi. Ova molitva prije škole može biti od velike koristi djeci prije početka nastave.

Osim djece, i roditelji također trebaju moliti za djecu da Bog blagoslovi njih i njihove nastavnike i profesore.

VIDI OVO: Molitva za djecu: Za zaštitu i blagoslov djece

Molitva prije škole
Foto: Unsplash

Kratka molitva prije škole za djecu

Dragi Bože, hvala Ti za priliku da mogu ići u školu.

Upotrijebi moje oči da vidim svoje prijatelje. Otvori moje uši da čujem svoje nastavnike. Otvori moj um kako bih mogao usvojiti novo gradivo.

Daj mi snage i volje za učenjem. Pomogni mi da usredotočim svoje srce i misli na ono što ću učiti. Nadahni me svojim Svetim Duhom dok slušam i pišem i daj mi potrebnu koncentraciju.

Daj da moje srce bude sigurno da si Ti uz mene kada se počnem bojati i osjećati nesigurno.

Pomogni mi da volim druge onako kako ih Ti voliš. U svemu što radim želim Tebe proslaviti. U Isusovo ime molim. Amen.

Molitva za uspjeh u školi

Dobri i milostivi Bože, zahvaljujem Ti na mogućnosti stjecanja znanja u školi. Gospodine, izlij svoj blagoslov na mene, pomozi mi primijeniti sve što ovdje naučim u stvarnosti. Organiziraj me, pomozi mi da izbjegnem smetnje i posvetim više pažnje na svoje učitelje i gradivo koje trebam učiti.

Daj mi mudrosti i snage da vrijedno učim i uspijem kao učenim. Znam da je s Tobom moja budućnost osigurana i da moj trud nikada neće biti uzaludan. Gospodine, vodi me kroz svaki dan mog školovanja.

Hvala ti, Gospodine, na uslišanoj molitvi. Amen.

VIDI OVO: Molitva za polaganje ispita u školi i na fakultetu

Molitva za školu – za roditelje

O Gospodine, Ti koji obećavaš da ćeš nas voditi kroz pustinju i štititi kroz oluju, molimo Te da nas učiniš mudrim kad ne vidimo jasno put naprijed, učini nas jakima kada se suočimo sa svojom slabošću i učini mogućim ono što nam se čini nemogućim, kako bismo s radošću povjerili sebe i svoju djecu Tvojoj nježnoj brizi u ovim teškim i uznemirujućim vremenima. U Isusovo ime. Amen.

Molitva za školu – za učitelje

O Gospodine, ti koji si dobar učitelj, molim te da mi pomogneš da danas dobro volim svoje učenike te budem strpljiv sa stvarima koje ne idu po planu. Također, daj da mogu pomoći svojim učenicima da ponovno osjete zanimanje za predmet, da budu skromni pred neznanjem.

Daj da budu milostivi prema sebi u svjetlu grešaka koje mogu učiniti, da se oduševe novootkrivenim stvarima te da zavole istinu svim svojim srcem i umom, kako bi bili mudri i suosjećajni građani ovoga svijeta kojega toliko voliš. U Isusovo ime. Amen.

NAJNOVIJE